SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başbakana Rapor Sunulacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:32:03
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da kayısıdaki don hasar tespit raporunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacağı bildirildi.

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "İlimizde 29-30 Mart gecesi yaşanan bir don olayı vardır. Bizlerde bahçelerde incelemeler yaptık. Yaşanan don olayının ardından ilçelerdeki hasar gören ürün çeşitleri, alanları, çiftçi sayısı ve afet çeşidi hakkında ayrıntılı bilgileri içeren TARSİM’de bir ihbar formu vardır. Bu formlar doğrultusunda sigorta yaptıran çiftçilerin bahçelerinde TARSİM eksperleri tarafından hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün, TARSİM’in ve hasar tespit komisyonunun raporunu bekliyoruz. Bu raporları önce Sayın Başbakanımıza, daha sonra ilgili bakanlarımıza bizlerde sunacağız" dedi.

Türkiye'de ticari manada kuru kayısı üretiminin yüzde 90'ının, dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 70'inin Malatya'dan gerçekleştirildiğini hatırlatan AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci, "Kuru kayısı ihracatından elde edilen yıllık ihracat geliri 350-400 milyon dolar seviyesinde olup yaklaşık 50 bin aile geçimini kayısıdan sağlamaktadır. Çiftçilerimizin borçlarının ertelenmesine yönelik bir talepleri de var. Konuyu Bakanlar Kurulu'na milletvekillerimiz taşıyacak. İnşallah Bakanlar Kurulu kararı ile borçları ertelenecek olan çiftçi sayısı belirlenecektir. Bizlere tarım sigortası yapılan alan, toplam alanın yüzde 25’i kadar denildi. Çiftçilerimiz mutlaka tarım sigortasını yaptırmalı ve poliçe son kabul tarihlerini mutlaka dikkate almalıdır" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız