SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başbakana Şifa İçin Kayısı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:44:07
A- A+ PAYLAŞ
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şifa olması için 'her derde deva Malatya kayısısı' hediye edeceğini belirterek, "Doğal bir ilaç, bağırsak, sindirim sorunlarını anında geçirecek bir ürün" dedi. 
 
CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Melda Onur, Erzurum Bağbaşı'nda yapılacak hidroelektrik santrallerine (HES) ilişkin bu köye gittiklerinde köylülerin kendilerine Başbakan Erdoğan'a iletmeleri için pekmez verdiğini söyledi. HES'lerle ilgili raporda yörede meyve ağacı olmadığının yazdığını belirten Onur, yörede 30 bin civarında meyve ağacı olduğunu söyledi. Köylülerin şifa dileklerini de ileten Onur, köylülerin kendilerine pekmezi verirken, "Bu bölgede nasıl meyve yetişir görsün. Tadına bakarsa, belki HES projelerinden vazgeçer" dediklerini aktardı.  Milletvekili Soydan ise, bugün yapılanın bir çevre katliamı olduğunu belirterek, "Çevre konusu siyasi bir konu değildir. Sağlık yaşam için çevreye, Leyla'ya, Tortum'a, Kaz Dağları'na, soluduğumuz havaya sahip çıkmak zorundayız" dedi. 
 
Ağbaba da, Bağbaşı köyüne gittiklerinde bir köylünün serzenişini dinlediğini ve çok üzüldüğünü anlatarak, "Eylem sırasında kaçarken arkasından asker 'terörist kaçıyor' diye bağırmış. Terörist denen insan iki oğlunu şehit vermiş bir insan. Üzülerek bunu paylaşmak istedim. Terörist gözüyle bakıyorlar. Onlar sadece kendi topraklarını korumak istiyorlar" diye konuştu. Bu bölgenin en çok AKPye oy verdiğini de belirten Ağbaba, "Ama herkesin buraya sahip çıkmasını istiyorum" dedi. 
 
Dünyanın en güzel kayısılarının üretildiği Malatya'nın milletvekili olduğunu belirten Ağbaba, dünyanın kayısı ihtiyacının yüzde 80'ini tek başına Malatya'nın karşıladığını söyledi. Kayısının 'her derde deva' bir ürün olduğunu belirten Ağbaba, ancak hükümetin Malatya kayısısının tanıtımına katkı sunmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın bir rahatsızlık yaşadığını ve kendisine 'kalpten geçmiş olsun' dediğini belirten Ağbaba," Umuyorum ki onun rahatsızlığını giderecek ürün kayısıdır. Sayın Başbakan'a kayısı göndereceğiz. Bu doğal bir ürün, doğal bir ilaç. Bağırsak, sindirim sorunlarını anında geçirecek bir ürün. Bu bilimsel olarak da kanatılanmış bir şey" diye konuştu. 
 
Basın toplantısının ardından CHP'li vekiller, Erzurum'daki köylülerin gönderdiği pekmezi ve kayısıları Başkan Erdoğan'ın TBMM'deki makamına giderek, teslim etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız