SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakana Şikayet Etti

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi'nin bağımsız üyesi Mehmet Moran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup göndererek, AKP'li milletvekillerini, belediye başkanını ve il başkanını şikayet etti.

Mart 2009 seçimleri sırasında, Saadet Partisi'nden belediye başkan adayı olan Mehmet Yaşar Çerçi'nin kontenjanından bu partinin meclis listesinde yeralan ve Çerçi'nin kaybetmesine rağmen, meclise seçilen ve bir süre sonra da SP'den istifa eden Moran'ın başbakana gönderdiği mektupta şu ifadeler yeralıyor:

"Sayın Başbakanım;

Malatya halkı Devleti Alinize hürmeten % 75 oranın da Ak Partiye oy vermişlerdir. Referandum oylamasın da tavır ve tepkilere rağmen İki ayrı Basın açıklaması yaparak ailece EVET dedik.

Malatya halkının Devleti Alinize olan sevgisinin ölçüsü % 75 lik bir oy potansiyelidir.
Ancak;
Yerelde Ak Partiyi temsil eden yöneticiler ve Sayın Millet Vekilleri maalesef Zati Alinizi ve Ak Partiyi temsil edememektedirler. Sayın Başbakanım istemeden ve dahi üzülerek yazdığım, yazarken tereddüt ettiğim bu satırlar, yoruma ve eleştiriye açık olsa da; Malatya’nın gerçeğidir.

Sayın Başbakanım;
Yüksek Müsaadenizle Malatya’nın temsil biçiminden birkaç örnek arz etmek isterim.

1-Eski Belediye Başkanı Cemal Akın Eski hal binasının yerini Hollandalılara 52.5 Trilyon liraya satmışlardır. Parasını Malatya yereline kalıcı eserler yapmak yerine çarçur etmişlerdir.

2-Millet Vekili sayın Ömer Faruk Öz 18/12/2010 tarihinde bir yerel Tv. programında bir soru üzerine Eski Ak Partili Belediye Başkanı Sayın Cemal Akın’ı 52.5 Trilyon lirayı çarçur etmekle ve Sayın Cemal Akın’ı Partisine ve Millet Vekillerine ihanet etmekle, İhanetle suçlamışlardır. Partiye ve Sayın Başbakana yalan söylemekle, “Yalancılıkla suçlamışlardır. Aynı programda Sayın Öz Ak Partili Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’ı Eski Ak Partili Belediye başkanı Sayın Cemal Akın’ın “Eksiğini ve Pisliğini” temizlemekle suçlamışlardır. Devamla Sayın Öz, Ak Partili Belediye Başkanı Sayın Cemal Akın’ı Kamuoyu önünde eleştirmişlerdir. Ak Partili eski Belediye Başkanı sayın Cemal Akın’ın bu parayı daha verimli kullanmadığını ifade buyurmuşlardır.

Bütün bunların yanlış olduğunu kamuoyuna açıkladığımda Sayın Öz bazı mihraklar tarafından çarpıtıldı diyerek şahsımı “Mihrak” olmakla suçlamışlardır. Bu durum Malatya Kamuoyunda basına “Vekiller Çark Etti” şeklinde yansımış ve olumsuz yorumlara sebep olmuştur.

3-Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım tarafından açılışı yapılan havaalanı yeni hizmet binası açılış töreni esnasında Sayın Bakan tören konuşmasını devam ettirirken Yani Konuşma devam ederken Millet Vekili Sayın Ömer Faruk Öz kurdelayı keserek Sayın Bakana saygısızlık etmişlerdir. Bu durum Basında ve Kamuoyunda Protokol Krizi şeklinde algılanıp ve yorumlanmıştır

4-Millet Vekili Sayın İhsan Koca 10-01-2011 tarihinde bir başka yerel Tv. de, Milletvekili Sayın Öz’ün Eski belediye Başkanı Cemal Akın hakkındaki söylemlerini bu dönemde gündeme getirmesini doğru bulmadığını, Sayın Öz’ün yanlış zamanda yanlış konuları gündeme getirdiğini ifade buyurarak şahsımın tutumunu doğru yönde onaylamışlardır.

5-Milletvekili Sayın Öznur Çalık 01/01/2011 tarihinde bir yerel Tv. programında izleyicilerden gelen bir soru üzerine Atatürk (İstasyon) caddesi üzerine bulunan ağaçların budanmasıyla kuş yuvalarının yıkıldığını ve yuvasız kaldıklarını ifade edince Millet Vekili Sayın Öznur Çalık “kuşlardan özür dilerim” diyerek “ne o saçı sakalı birbirine karışmış Berduş gibi” bir örnek vererek saçı sakalı uzun olan herkesi Berduş olmakla suçlamışlardır. Berduş kelimesinin Türkçe sözlükteki karşılığı “serseri, Başıboş, Pis, Bozuk, Bakımsız” demektir. Şehrimizin merkez ve kırsalında birçok insanımız gerek ekonomik gerekse iklim şartlarından ötürü günü birlik tıraş olamamaktadır. Bu sebeple saçı sakalı uzun olan vatandaşlarımız Sayın Öznur Çalık’ın hakaret içeren ifadelerine maruz kalmışlardır.

6-Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır 10 Mayıs 2009 tarihinde Malatya Belediyesini ziyaret ederek Malatya’mızı onurlandırmanız esnasında protokol ihlalinde bulunarak Devleti alinize saygısızlık etmişlerdir. Ayrıca Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır 30-01-2010 tarihinde şahsım için bir Tv. programında “Seviyesiz, Figuran, Kukla, Deli” gibi ifadeler kullanmışlardır

7-İl Başkanımız Sayın Mustafa Şahin Kernek Yamaç Mahallesi halkına Marjinal guruplar ifadesini kullanarak hakaret etmişlerdir. (Marjinal Kenarda olan, Kalitesi düşük olan) Oysa Kernek Yamaç mahallesi halkı Ak Partiye % 70 oranında oy vermektedirler.

İl Başkanı Sayın Mustafa Şahin 08-01-2011 tarihinde bir Tv. programında şahsım ve diğer muhalefet gurupları için “Serseri mayın gibi ortalıkta dolaşıyorlar” ifadesini kullanarak muhalefet konumundaki herkesi “Serseri Mayın” olmakla suçlayarak hakarete varan ifadeler kullanmışlardır.

Yukarıda izah ettiğim tutum ve davranışlar Tv.
Programlarında canlı yayın esnasında tahakkuk etmiştir.

8-Yaklaşık Bir yıl önce Malatya Yerelinde 17 adet inşaat yolsuzluk kapsamında değerlendirilerek 11 adedi yargıya intikal ettirilmiş, Bir kısmının imar durumu mevzuatına uydurulmuş, Bir kısmının da yargı boyutu hala devam etmektedir.

9-Malatya da bulunan Tüm yetkili kurum, Kuruluş, Bilim Adamları, Sivil Toplum örgütlerinin bir çoğu yapılması düşünülen Kuzey çevre yolunun olası 9 derece büyüklüğü riskine karşı doğru bir proje olmadığını, Malatya’nın güneyine yapılması gerektiğini ifade etmektedirler. Tarım ve Kayısı bahçelerinin geleceği açısından da önem arz ettiğin vurgulanmaktadır.

10-Malatya’da Toki tarafından yapılan 640 kapasiteli hastahanenin yerinin yanlış olduğu herkes tarafından onaylanmasına rağmen Millete inat alınan kararın şimdide bir yerel tv.de Ak Partililerin yanlış yere yaptık diyerek tartıştıkları 21-11-2010 tarihli haber bülteninde kamuoyuna yansımıştır.

11-Malatya Belediyesi 09 İle12-Aralık-2010 Tarihleri arasında İzmir’de gerçekleşen “ Travel Turkey İzmir 2010 ” Turizm Fuarı ve Konferansı etkinliğine Malatya’dan bir ekip katılarak Malatya’yı temsil etmişlerdir. Bu temsilden geriye kalan Malatya Belediyesinin şahsında Malatya halkını temsil eden Kültür A.Ş. nin Sayın Genel Müdürü Murat Nalçacı’nın Gaf ve Zaafları olmuştur.

Şöyle ki;
Bu etkinliğin bir gecesinde Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kavuk konukları onuruna İzmir’de verdikleri yemekte Malatya Kültür A.Ş. nin Sayın Genel Müdürü Murat Nalçacı konuklara hitaben İzmir şehri için “Hiç Sevmediğim” “Buraya gelirken ön yargılarım vardı “ ifadesini kullanmışlardır.

Sayın Nalçacı Malatya’dan İzmir Şehrine giderek Malatya ilinin Ekonomik ve Turizm değerlerini tanıtmak Türkiye’nin Turizm potansiyelinden yararlanmak için ciddi bir maliyeti olan etkinliğin ifasında bireysel gaf ve zaaflarıyla ön plana çıkarak etkinliği hedef ve amacının dışına çıkarmışlardır.

12-Sayın Başbakanım Devleti Alinize Malatya’da bir AVM nin açılışı yaptırıldı. Ancak geçen süre zarfında konu yargıya intikal ettirilmiş Malatya İdare Mahkemesi AVM nin ruhsatını iptal etmiştir .

Devleti Alinize açılışı yaptırılan Malatya AVM şu anda kaçak ve ruhsatsız bir yapıdır. Malatya Belediyesi AVM yi mühürleyip tüm işlevini durdurması gerekirken AVM nin 3 kapısından birini mühürleyerek iki kapısından iş ve işlemlerinin devamına izin vermektedir. Bu konu Malatya kamuoyunda uzun süredir tartışılmaktadır.

Ayrıca Malatya AVM nin dış cephe duvarlarına camii karşısı dahil olmak üzere reklam içeren müstehcen kadın resimleri asılmıştır. Cuma günleri camiye sığmayan cami cemaati dışarıda Cuma namazı kılmaktadır. Cami cemaati sol tarafa selam verdiklerinde müstehcen resimlerle göz göze gelmektedir. Bu duruma tepki gösteren halkın tepkisi basın aracılığı ile Malatya kamuoyuna yansımıştır ancak Belediye yönetimi ve AVM yöneticileri konuya duyarsız kaldıklarından konu tarafımdan Belediye Meclisine önerge halinde taşınmış tüm muhalefet guruplarının desteğine rağmen Ak Partili Belediye Meclis Üyelerince önerge Red edilmiştir.

Bu husus ayrıca Malatya kamuoyuna basın aracılığı ile yansımıştır. Kocaman Müstehcen reklam afişleri AVM duvarındaki varlığını sürdürmeye devam etmektedir.
Malatya Belediyesinin Kanunları ve hukuku dikkate almayan tutumu, AVM nin mühürlenmemesi durumu tekrar yargıya intikal ettirilmiştir;

Bu keyfiyetin yargı süreci devam etmektedir.

Sayın Başbakanım;
Malatya Halkı Devleti Alinize Tüm Hayranlığını korurken;
Malatya’daki Sayın Ak Partili bazı temsilcilerimiz Malatya’yı Malatya Kamuoyunun gözünün içine baka baka yukarıda izahına çalıştığım üslûp ve yönetim biçimiyle temsil etmektedirler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız