SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakana 'Sitem' Mektubu

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu ve Muharrem Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşen, ağırlıkla AKP'li siyasilerden oluşan heyette Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün de yeralmasına ilişkin eleştirilerini, bir mektupla Başbakan Erdoğan'a ilettiler.

İki milletvekilinin, 7 Mart Çarşamba günü Başbakan Erdoğan'a gönderdikleri mektup şöyle:

"Sayın Başbakan,

Demokrasinin olmazsa olmazları yasama, yürütme ve bağımsız yargıdır. Ayrıca, yine demokrasi ile yönetilen ülkelerde çok partili sistem en temel ve vazgeçilmez bir yönetim biçimidir.

Ancak, hükümetler ülkemizde yaşayan herkesin hükümeti ve siz yine ülkede yaşayan herkesin başbakanı olmalısınız.
İktidar partisinin genel başkanının Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı olması yadsınamayan bir gerçek ve yine demokrasimizin en temel ilkelerinden biridir.

Ancak, partinizin genel başkanlığı ile başbakan olmanızın görev, sorumluluk ve erdemliliği farklı olmalıdır. Sizin tüm ülkede yaşayan herkesin Başbakanı olduğunuzu asla unutmamamız gerekir.

İktidar partisi Genel Başkanı olarak, partinize mensup ilçe, il başkanları ve belediye başkanları ile bir araya gelmeniz ve toplantılar düzenlemeniz en doğal hakkınızdır.

Ancak, bu toplantılara sadece kendi partinize mensup ilçe, il başkanları ve belediye başkanları ile birlikte sadece Sayın Valiyi davet etmenizi devletin gelenekleriyle bağdaşmamaktadır. Devletin valisi, devletin başbakanı olgusu yok edilerek iktidar partisince partinin valisi, partinin başbakanı kavramı yaratılmaya çalışılmamalıdır.

Sayın Başbakan, Malatya heyeti adıyla kabul ettiğiniz kişiler AKP’nin yöneticileridir. Ayrıca devletin valisini de böyle bir toplantıya davet etmenizi devletin valisi kavramı yerine partinin valisi kavramını ortaya çıkaracaktır. Malatya heyeti sadece toplantıya çağıranlarla değil, Malatya’nın bütününü kapsayan, her kesimden seçilmiş ve atanmış yöneticilerden oluşmalıdır.

Malatya’ya yapılacak her hizmet için kim yaparsa yapsın teşekkür etmek bizim için bir erdemliliktir.

Ayrıca, Siz Sayın Başbakan’ın Malatya Valisi ve Malatya’da görev yapan devletin memurlarını çağırarak bilgi alması son derece doğaldır. Ancak, sadece kendi partinize mensup kişilerle birlikte yalnızca sayın valinin davet edilmesi demokratik geleneklerle bağdaşmamaktadır.

Ayrıca, Türkiye’nin her yerine hizmet götürmek hükümetinizin en temel görevidir. Bu görevler yapılırken, yine bu hizmetler bir lütuf değil hükümet olmanın gereğidir.

Bugün için ülkemizde yaşanan sorunların en büyüklerinden birisi olan devlet kavramının yok edilerek parti devleti yaratma yönündeki girişimlerinden üzüntü duymaktayız. Bu bakış açısı önümüzdeki dönemde ülkemizin demokratik geleneklerinde çok büyük sorunlarla karşı karşıya geleceğimizi net bir şekilde ortaya koymaktadır.

Malatya’nın tüm sorunları Malatya’ya gönül veren herkesin omuz vermesi ile çözülür.

Ayrıca, Malatya’ya yönelik hizmetlerin devamlılığı açısından sizin tarafınızdan verilen sözlerin sonuna kadar takipçisi olacağız.

HÜKÜMETİN BELİRLEDİĞİ HEDEFLER İÇİN DEVLET ADINA GÖREV YAPAN VALİ VE KAYMAKAM GİBİ ATANMIŞ YÖNETİCİLER SİYASİ PARTİ YÖNETİCİLERİYLE HİÇ BİR ZAMAN BAĞIMLI HALE GETİRİLMEMELİDİR. ONLAR DEVLETİN VALİSİ VE DEVLETİN KAYMAKAMI OLARAK GÖREV YAPMAK ZORUNDADIRLAR.

Saygılarımızla."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız