SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakan'a Sordu

A- A+ PAYLAŞ
 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Alevilere yönelik kullandığı dili eleştirerek, TBMM Başkanlığı'na Erdoğan'ın yazılı olarak cevaplandırması isteği ile soru önergesi verdi. Ağbaba, soru önergesinde, “kurduğunuz cümleler ile milyonlarca Aleviyi ötekileştirmiş olmuyor musunuz? " sorusunu yöneltti. 
 
Ağbaba TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde şu ifadeler yeraldı; “Arap ülkelerine yaptığınız turun Mısır ayağında, “Suriye halkının ordudaki Alevi subaylara öfke duyduğunu, eylemcilerin ölümünden sorumlu tutulan bir grup hükümet yanlısı milisin Alevi olduğunu, bunun da Alevi-Sünni çatışmasını derinleştirdiğini” ifade ettiğiniz yaygın basında yer almaktadır. Bu cümleler ile milyonlarca Aleviyi ötekileştirmiş olmuyor musunuz?” diye sordu. Ağbaba “12 Haziran 2011 Milletvekilliği Seçimleri sürecinde; 30 Nisanda Muş’ta, 4 Mayısta Kastamonu’da, 5 Mayısta Amasya’da, 10 Mayısta Afyon’da, 18 Mayısta Malatya’da ve daha birçok miting meydanında sürekli olarak “Hani sen Alevisin ya”, “Hani bunlar alevi ya” vb. ifadeleri kullanmanızın sebebi nedir? Bu cümlelerin Alevi vatandaşlarımızı kırdığını düşünüyor musunuz?. “Daha yakın zaman öncesine kadar Suriye rejimi ile sıcak ve yakın ilişkilerinizle övünürken, vizeleri kaldırırken ve hatta ortak bakanlar kurulu toplantıları yapılması konuşulurken, bu süre içerisinde ne oldu da Suriye rejiminden rahatsızlık duymaya hatta oradaki mezhep tartışmalarına dâhil olmaya gerek görülmüştür? Partinizin Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AKP’nin Suriye politikasını eleştiren CHP yetkililerini “mezhep dayanışması” ile itham etmişti. Dış politika kriterleriniz bu ise, acaba siz de Alevi olmadığınız için mi Suriye rejiminin yıkılması çabalarına ortak oluyorsunuz?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız