SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başbakana Söyle Onları Bitirsin!'

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:36:11
'Başbakana Söyle Onları Bitirsin!'
A- A+ PAYLAŞ
Hakkari'deki 6'sı asker 2'si köy korucusu 8 şehitten biri olan Uzman Çavuş Ahmet Kurak, Yeşiltepe Şehir Mezarlığı'ndaki camiide öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Şehitlikte toprağa verildi.
Cenaze törenine şehit Uzman Çavuş Ahmet Kurak'ın ailesi ve yakınları ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Malatya Valisi Ulvi Saran, 2.Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük,  Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Öznur Çalık ve Cemal Akın, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Veli Ağbaba, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral  Tamer Büyükkantarcıoğlu, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, CHP il Başkanı Enver Kiraz, resmi kurum ve kuruluşların yetkilileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
Malatya İl Müftüsü Hacı Yusuf  Gül'ün kıldırdığı cenaze namazı öncesinde; Şehit Uzman Çavuş Ahmet Kurak'ın kız kardeşleri Elif ve Zeynep Kurak tabuta sarıldılar.
 
Cenaze namazı sonrasında şehidin cenazesi top arabasına konularak bir süre taşındı. Cenaze daha sonra yakınları ve vatandaşlar tarafından omuzlarda taşınarak şehitliğe kadar getirildi.
 
Aslen Baskilli olan şehidin annesi Meryem Kurak, kendisini teselli etmeye çalışan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a, "Başbakan'a söyle onları bitirsin" dedi.  Bakan Yılmaz, cenaze sonrasında yaptığı kısa değerlendirmede, " Birileri kan ve gözyaşı ile uğraşıyor. Ülkemizin kalkınması için yapmak istedikmlerimizi engellemeye çalışıyorlar.  Biz bir taraftan terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürürken,.  bir taraftan da   ülkemizin kalkınması ve refahı için mücadelemizi sürdüreceğiz. Birileri sorun çıkaracak, biz sorunnları çözeceğiz" dedi. Bakan Yılmaz, Suriye’nin PKK’ye desteğine ilişkin soruyu ise  Dışişleri Bakanlığınca bu konuda gerekli açıklamanın bulunduğunu ifade derek yanıtsız bıraktı.  
 
Cenaze sırasında kalabalık grup sık sık ' Kahrolsun PKK', 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' sloganları attı.
 
Bu arada cenazenin defni sonrasında  Kalkınma Bakanı  Cevdet Yılmaz şehit uzman Çavuş Ahmet Kurak’ın babası Mustafa Kurak’a  şehidin fotoğrafını, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu da tabuta sarılı Türk Bayrağı’nı öperek verdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız