SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başbakana Sunulacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde değerlerin yüzde 25 civarında arttırılmasının ve konut fiyatlarının da yüzde 40 civarında düşürülmesinin planlandığı, bunun da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletileceği ve onayına sunulacağı bildirildi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya milletvekilleriyle birlikte Ankara'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar ile görüştüklerini söyledi.

Görüşmeyle ilgili açıklamada bulunan ve Kentsel Dönüşüm Projesi'nde vatandaşların taleplerini TOKİ Başkanı Bayraktar'a ilettiklerini söyleyen Başkan Çakır, "TOKİ'nin yaptığı yeni değerlendirmede, Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki yerlerin maliyetinin yüzde 25 civarında arttırımı sağlandığı bize bildirildi. Kentsel Dönüşüm Projesi alanında bulunan arsa ve evlerin toplam değeri daha önceden 206 milyon TL iken, sonradan yapılan yeniden değerlendirmede bu rakamın 260 milyon TL'ye çıktığı söylendi" ifadelerini kullandı.

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bulunan vatandaşların TOKİ'nin üreteceği konutların fiyatının yüksek olduğunu şeklindeki taleplerini de TOKİ Başkanı Bayraktar'a ilettiklerini ifade eden Başkan Çakır, "Konutlarda yüzde 40 civarında indirime gidilme konusunda raporu Başbakanımıza sunacaklarını ifade ettiler" dedi.

Güney kuşak yolunun Kentsel Dönüşüm Projesi bölgesinden geçecek bölümün TOKİ tarafından yapılmasını ve biran önce çalışmalara başlanılmasını talep ettiklerini aktaran Ahmet Çakır, "Kısacası, görüşmelerimizde vatandaşlarımızın lehine olacak gelişmeler oldu" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız