SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başbakana Teşekkür.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:41:38
A- A+ PAYLAŞ

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, teşvik yasasının uzatılacak olmasıyla ilgili açıklamanın esnaf camiasını sevindirdiğini bildirip, “Beklentimiz de zaten uzatılması yönünde idi. Başbakana teşekkür ederiz” dedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mardin’de yaptığı açıklamada teşvik yasasının uzatılacak olmasını dile getirmesini değerlendiren Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, “Teşvik Yasası'nın uzatılmasını esnaf ve sanatkarımız ile sanayicimiz beklemekte idi. Ancak, 31 Aralık 2012’de sona erince ve yaklaşık 1,5 aydır da uzatılacağı yönünde bir açıklama olmayınca esnaflar olarak karamsar olmadan ümidimizi yitirmemiştik. Çıkaracakları elemanlar işsiz kalacaktı çünkü bu yasa özellikle gelişmekte olan iller için gerekliydi. İşsizliğin azalması ve istihdamın arttırılması için teşvik yasalarına ihtiyaç var. 5084’le ilgili yasada ise çalışanın sigorta primi devlet tarafından karşılanması işveren için önemli bir avantajdır” ifadelerini kullandı.

“Başbakan’ın verdiği müjdeden dolayı teşekkür ederiz” diyen Ali Evren, “Malatya’da, 5084’le ilgili yasadan 1 ile 9 kişi arasında çalıştıran 3 bin’e yakın kişi yararlanıyordu. Sigorta primi parası ile işini geliştirip, teknolojiyi takibi noktasında bu parayı bu gibi yerlere sarf eden esnaf, daha fazla eleman çalıştırmak için de çaba gösteriyor” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız