SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakana Teşvik Mektubu

A- A+ PAYLAŞ

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, teşvik yasası uygulama süresinin 1 yıl daha uzatılması için Başbakan, ilgili bakanlar ve milletvekillerine bir mektup gönderdi.

Erkoç'un mektubu şöyle:

"Ülkemizde son aylarda önemli ölçüde düzelme eğilimi gösteren, ancak uzunca bir süredir piyasaları olumsuz etkileyen ekonomik sorunlar, pek çok işletmeyi olumsuz etkilemiştir. Bugün, 5084 sayılı yasanın uygulandığı illerde yatırımlara ve istihdama sağlanan teşviklere rağmen işletmeler vergi, SSK primleri ve diğer maliyet girdilerini karşılamakta zorlanmaktadır.

Günümüzün iş dünyasını zorlayan ekonomik şartları, 49 ili kapsayan 5084 sayılı yasayı, ilk uygulanmaya başladığı dönemden daha önemli hale getirmiştir. Hükümetimiz tarafından revize edilen Orta vadeli program içinde, 2012 yılında kişi başına düşen milli gelir ancak 2008 yılındaki kişi başına milli gelire denk geleceği, bu bağlamda ekonomik krizin etkilerinin bu tarihe kadar hissedileceği göz önünde tutularak, geri kalmış bölgelerde yatırımcının ekonomik varlığını sürdürebilmesi bakımından yasanın devamlılığı önem arz etmektedir.

31 Aralık 2009 tarihinden sonra binlerce sigortalı çalışanın sigortasız ve işsiz kalacağı göz önüne alınarak bir an önce düzenleme yapılması gerekmektedir. Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak, acil bir düzenlemeyle sona erecek olan yatırımın ve istihdamın teşviki yasanın uygulama süresinin, eski ve yeni yatırım ayrımı yapılmaksızın, tüm iş yerlerini kapsayacak şekilde 31 Aralık 2010 tarihine kadar uzatılmasının yararlı olacağını düşünüyoruz.

Gereğini emir ve müsadelerinize arz ederim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız