SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakandan Açıklamalar

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:50:08
Başbakandan Açıklamalar
A- A+ PAYLAŞ
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kanaltürk'teki 'Başbakan'la Özel' programına katıldı.
 
İşte Erdoğan'ın konuşmasında satırbaşları:
 
-PKK'nın bölge hakimiyetini başaramadı ve bu nedenle alan hakimiyetine yöneldikler bunda da askerin üstün başarılarından dolayı başarısız olduklar. PKK'nın Gaziantep'te yaşanan olaya sahiplenmedi ama halk buna inanmadı.
 
-PKK Güneydoğu'ya yaptığımız yatırımları engellemek için şantiyeleri basıyor makineleri yakıyor çalışanları kaçırıyor. Ancak bu yapılanlar bölgeye yapılan yatırımları engellemeye yetmeyecek
 
- Bu söyleyeceklerim, Türkiye'deki tüm medyaya mesajdır. Bugün Afganistan'da koalisyon güçlerinin kaybı 158. Siz bunu ne bir Fransız, ne bir İngiliz gazetesinde göremezsiniz. Bizde bütün medya bunu verir. Terörün en önemli hedefi propoganda yaptırmak. Bunu burada bedevaya yaptırıyor. Medya kimin yanında yer alacak. Attıkları başlıklara bakıyorsun, köşe yazılarına bakıyorsun. Sizin haber kaynağınız nedir Roj TV mi?
 
"TERÖRLE KUCAKLAŞANLA NASIL SİYASET YAPAYIM"
 
- Biz Ak Parti olarak parti kapatılmasına karşıyız. Anayasa değişikliğinde de parti kapatılmasını kaldıralım diye bir madde getirdik. Ana muhalefet ve muhalefet ve kendi içimizdeki bazı kişilerin hıyanetiyle karşılaştık. Bu yasayı çıkaramadık. Meclisi terk edenler, şimdi biz bu olayın mağduruyuz diyor. Suçlu kimse cezasını o ödesin. Bu başkan olabilir, parti üyesi olabilir. Biz bu konuların hepsini görüşmeye hazırız. Meclis'te 738 tane dosya var. Bunların içinde teröre yardım edenler var, seçim zamanı süreyi aşanlar var. Bunların değerlendirilmesinin yapılması lazım.
 
- Terörle kucaklaşanla ben nasıl siyaset yaparım. Türkiye’de artık Kürt meselesi kalmamıştır. Terör meselesi vardır. Kimse asimilasyon politikaları uygulanıyor diyemez. Hizmetse hizmet götürüyoruz.
 
"KAÇIRILAN MİLLETVEKİLİ 'BUNLAR TERÖRİST' DEMİYOR"
 
- CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasına da değinen Erdoğan şunları söyledi: Kaçırma eylemi var mı? Benim ilk düşüncem, kısa durumda bitecek bir eylem gibi geldi. Gerçekten de öyle oldu. Dağa falan çıkarmışlar, yürütmüşler. Kaçırılan milletvekili, "Bunlar terörist" falan diyemiyor. Benim İl Başkan'ım kaçırılıyor, öldürülüyor bunlar tarafından. En son milletvekilimin kardeşini şehit ettiler. Bunlar medyanın gündemine oturmuyor, ama bu kaçırma günlerce yazılıyor. Milletvekili, teröristtler kaçırdı demeyecek, arkadaşlar bana iyi davrandılar diyor.
 
-  Başbakan Erdoğan terör karşısında medyanın ve entellektüellerin akil adamlar projesi için hükümeti beklemeden start vermesini ve kendilerinin de destek vereceğini ifade etti
 
- TBMM Başkanımız Cemil Çiçek açıkladığı mutabakat metnini keşke bundan önceki süreçte olduğu gibi partilerin görüş ve önerilerini alarak yapsaydı, Çiçek'in metnindeki bazı önerileri kabul etmemiz asla mümkün değilldir...
 
-Eğer medya bu konuda destek vermezse bu konuda başarılı olmak çok zor. Buyurun dünyanın bir numaralı ülkesi. Nasıl davranıyor. Amerikan basını, Fransa ve İngiltere basını nasıl davranıyor. Bu ülkelerde böyle konular gündemde tutulmaz.
 
- Biz terörle mücadele konusunda gidilmedik yer bırakmıyoruz. Ana muhalefet partisinin başı kalkıyor “Birlikte Uludere’ye gideriz” diyor. Biz senden adres öğrenecek değiliz. 3 arkadaşıyla ziyaretimize geldi. Benim de yanımda üç arkadaşım vardı. Bir önerisi de yoktu. Biz de “Gel yanımızdaki arkadaşlar birlikte çalışsın” dedim. Ses yok. Şimdi muhalefet partisi iktidarı suçluyor. Bugünü kadar ne istemişlerde yapılmamış.
 
-Şehit yakınları hiçbir dönemde bu kadar sahiplenilmemiştir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız