SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başbakandan Dönecek, Dedik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:15:56
A- A+ PAYLAŞ

Şeker fabrikasının satışının iptalinin ardından, sivil toplum kuruluşları (STK) yöneticileri Şeker İş Sendikası Malatya Şubesi’ni ziyaret etti ve sendika yöneticilerinin mutluluğunu paylaştı. 

Şeker fabrikasında düzenlenen basın açıklamasına; Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Fevzi Çiçek, Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, bazı birlik başkan ve yöneticileri ve diğer sivil toplum kuruluşu başkanları katıldı.

Nuri Murat yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 1 yıl önce haklı mücadelenin miladını başlatmıştık. Bugün ise verdiğimiz haklı mücadelenin zaferini kutlamak için buradayız. Mücadelemizde bizlere destek olan sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum. 14 Eylül 2011 tarihinde ilana çıkıldı. 29 Kasım 2011 tarihinde ise ihale yapıldı ve pazarlık tamamlandı. 266 milyon dolara kolin-limak ortaklığına satıldı. Tabii ki bu saatten sonra biz ciddi anlamda haklı bir mücadele içerisine girdik. Malatya’da daha önce uygulanan özelleştirme politikaları ne ise bu kurumda da aynısı uygulanacaktı. Şeker fabrikası diğer kurumlardan daha çok farklı, çünkü bunun geniş bir alt yapısı var. Değerinin de çok çok altında satılmıştı. Bu fabrikada 74 milyon insanın hakkı ve vebali var. Sayın Başbakanımıza da bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bayram Polatbaş da, "Malatya’nın can damarlarından biri de şeker fabrikasıdır. Fabrikamızı birilerine peşkeş çekmek isteyen çok insan oldu. Bana ve Nuri Başkana şov yapıyorlar dediler. Bu satış bitmiştir dediler ama bizler bütün Malatyalılar bir olunca onlar ne kadar aldandıklarını bugünden sonra anlayacaklar. Hakkı bilen, hukuku bilen ve milletini seven bir Başbakanımız var. Bu yanlış Başbakanımızdan dönecek dedik ve bu haksızlığa son verilecek dedik. 11 Ekim günü ise bu müjdeli haberi aldık. Bütün Malatyalılara hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Bu arada, şeker fabrikasının ihalesi sürecinde şapkasını yakan Ziraat Odası Başkanı Polatbaş'a da, Şeker İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat tarafından şapka hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız