SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başbakandan İstedik ki..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Sayın Başbakanımızdan öncelikle 5084 sayılı teşvik yasasının uzatılmasını istedik" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Kasım'da Malatya'ya yaptığı ziyarette MTSO olarak dosya sunduklarını söyleyen MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "İlimizin ve bölgemizin kalkınmasında, işsizliğin azaltılmasında, yatırımların hızlanması bakımından çözüme kavuşturulması aciliyet gerektiren sorun ve taleplerimiz" başlığı altında sunduğumuz dosyada önemli konulara temas ettik" dedi.

"Dosyada, 5084 sayılı yasayla sanayicilere sağlanan ve 31 Aralık 2009 tarihinde sona erecek olan enerji desteğinin uzatılması talep edildi. Bu teşvik, bölgemiz üretimine önemli katkı sağlayarak istihdamda büyük imkan sağlamıştır. Bu sürenin eski yatırımcıları da kapsayacak şekilde uzatılması ve ödemelerin de geciktirilmeden yapılması yararlı olacaktır" diyen Erkoç, daha sonra şunları belirtti:

"Ankara ve Sivas arasında planlanan hızlı tren projesi kapsamına, Malatya'nın da dahil edilmesi istendi. Malatya'nın, Doğu ve Güneydoğu'nun ulaşım merkezi olduğuna dikkat çekildi. Hızlı tren projesine Malatya'nın dahil edilmesinin, bölge ve ilin kalkınmasına önemli katkı sunacağı ifade edildi. Malatya'dan limanlara ulaşımda güçlükler çekildiği belirtildi. Çevre iller ile ticaretin geliştirilmesi, limanlara rahat ve hızlı ulaşım sağlanmasında ilimiz yolları açısından önemli sıkıntılar bulunmaktadır. Çevre yolu ve özellikle otoban bağlantı yollarına ilimizin dahil edilmesi bölgemiz açısından da büyük önem arz etmektedir. GAP Bölgesi'ne sağlanan hayvancılık desteğinin, hayvancılığın en büyük üretim merkezi olan Doğu Anadolu Bölgesi illerini kapsaması, bölgemizde hayvancılık için önemli bir katkı olacaktır. Hızlı bir düşüş yaşanan hayvancılığın da yeniden eski üretimine kavuşmasını sağlayacaktır. Bu da istihdam ve ekonomik refah oluşturacaktır. Malatya'nın bu imkanı elde etmesinde gerekli katkının sağlanması
talep edildi."

Hasan Erkoç, "Süt sığırcılığı yatırımlarının desteklenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illeri kapsayan bu proje önümüzdeki yıl itibariyle Malatya'nın da içinde bulunduğu DAP kapsamındaki illeri de kapsamasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

Erkoç, sundukları dosyada 1. ve 2.Organize Sanayi bölgeleriyle ilgili taleplerin ve diğer konuların olduğunu da kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız