SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başbakandan Müjde Bekliyoruz'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:50:05
'Başbakandan Müjde Bekliyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılınç, "Malatya çiftçi ailesi olarak çiftçilerimizin yaralarını saracak müjdeyi, 17 Mayıs'ta Malatya'ya gelecek olan Sayın Başbakanımızdan bekliyoruz" dedi.

İlçe Ziraat Odaları Başkanlarının katılımıyla, Ziraat Odası'nda basın açıklaması yapan Kılınç, Türkiye Ziraat Odası Başkanı Şemsi Bayraktar'ın da katılımıyla, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nün Malatya'da kutlanacağını kaydetti.

Yaşanan don olayından dolayı 14 Mayıs Çiftçiler Günü programı için Malatya'nın seçildiğini ifade eden Kılınç, "Malatya çiftçisi, 29-30 Mart tarihlerinde yaşanan don felaket sonucu başta kayısı olmak üzere tüm meyve ağaçlarının meyvelerini kaybetti. Bu süreç içerisinde il ve ilçe tarım müdürlükleri tespitlerini yaparak, üst birimlerle yaşanan don felaketinin 'son 50 yılın en şiddetli don olayı' olduğunu ifade etmişlerdir. Aynı zamanda kuraklık nedeniyle arpa, buğday gibi tahıllarında biçilemez olduğu açıktır. Malatya ilinin en büyük zarar gören il olduğu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı resmi kayıtlarında da açıkça ifade edilmiştir. Bu konuda Türkiye Ziraat Odaları Birliği her zaman olduğu gibi çiftçimize sahip çıkarak, durumu üst makamların dikkatine sunmuştur" diye konuştu.

Kılınç, Malatya'da yaşanan don felaketi nedeniyle 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nün Malatya'da kutlanmasına karar verildiğini dile getirerek, şunları söyledi: "Malatya çiftçisinin en büyük zarar gören çiftçi ailesi olması nedeniyle TZOB, her yıl Ankara'da ev sahipliğini yapmış olduğu 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nün Malatya'da kutlanmasına karar vermiş olup, hazırlıklar başlatılmıştır. Tüm bölge Ziraat Odaları'nın katılımı ile 14 Mayıs Çiftçiler Günü Malatya'da kutlanacaktır. Konu ile ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri ile TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar ve yönetim kurulu üyelerinin katılacağı 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü inşallah hayırlara vesile olup, kayısı üreticisine köklü çözüm sağlayacağı inancındayız."

Malatya çiftçisinin en büyük müjdeyi Başbakan'dan beklediğini ifade eden Kılınç, "Malatya çiftçi ailesi olarak çiftçilerimizin yaralarını saracak müjdeyi, 17 Mayıs'ta Malatya'ya gelecek olan Sayın Başbakanımızdan bekliyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız