SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başbakandan Müjde Bekliyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Hükümetin dondan zarar gören 25 bin kayısı çiftçisine 90 milyon TL para ödeneceğini açıklamasını ardından, TARSİM'inde bin 500 kayısı çiftçisine 3 milyon TL dolu zararı parası ödeyeceği bildirildi.

AKP Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, beraberindeki heyet ile birlikte TARSİM Bölge Koordinatörü Sabri Akın'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan İl Başkanı Mutafa Şahin, "Çiftçilerin karşılaştığı zarar ve ziyanla ilgili olarak devlet destekler hiç yoktu. Şuanda TARSİM sigortası konusunda dondan kaynaklı sıkıntılar çözülüyor. Bugüne kadar güzel çalışmalar yapıldı. TARSİM, Malatya'daki kayısıcıların can simidi konumunda oldu. Türkiye'de ilkleri gerçekleştiren AK Parti hükümetleri, 2006 yılında dondan zarar gören kayısı çiftçisine yaklaşık 17 milyon TL ödeme yapmıştı. Şuanda ise yaklaşık 90 milyon TL para yardımında bulunacak. Başbakanımızın Malatya ziyaretinde bu konu hakkında bir müjde vermesini bekliyoruz" dedi.

TARSİM Malatya Bölge Koordinatörü Sabri Akın da, "Malatyalı çiftçileri 2007 yılından itibaren doğal risklere karşı sigortalamaya başladık. 2007 ile 2009 yılları arasında Malatyalı çiftçiye TARSİM tarafından 45 milyon TL ödeme yapıldı. 2010 yılındaki hasar TARSİM'in sigorta teminatı kapsamında değildi. Malatya'daki bin 500 çiftçimizin doludan zarar görmesi nedeniyle bu çiftçilerimize 3 milyon TL para ödenecek. Bu konudaki çalışmalarımız tamamlandı" şeklinde bilgi verdi.

Akın, meyvenin çiçek döneminin de sigorta kapsamına alınması ile ilgili olarak bir çalışma yürütüldüğünü, çalışmada kayısını çiçek döneminin de sigorta kapsamına alınmasını gündemde olduğunu ve konu ile ilgili çalışmalar bittiğinde gelişmelerin kamuoyuna aktarılacağını ifade etti.

BORSA'YI ZİYARET..
Bu arada AKP Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, 25 Temmuz Pazar Günü Başbakan Erdoğan'ın katılacağı miting öncesinde sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyor.

İl Başkanı Şahin ve beraberindeki heyet, ziyaretler kapsamında Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kalaycıoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Şahin, "Başbakanımız ve AK Parti Genel Başkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan, 25 Temmuz Pazar günü saat 17.00'de Hükümet Meydanı'nda mitinge katılacaktır. Referandum öncesinde ilimize yakışır bir şekilde Başbakanımızı karşılayacağız. Başbakanımız 36 ilde referandum için miting yapacak. Bunlardan birisinin de Malatya olması bizim için memnun edici bir gelişmedir. Malatyalılar, her zaman Başbakana olan sevgisini sandığa yansıtmıştır. Cumhurbaşkanlığı için yapılan referandum için yüzde 82'den yukarı bir destek verilmişti. Bu referandum hükümet için bir güvenoyu için değil, anayasa değişikliği içindir. 12 Eylül 1980'de yapılan darbe ile cuntacıların oluşturduğu anayasanın kısmen de olsa 26-27 maddesinin değiştirilmesi oylaması yapılacaktır" dedi.

Kalaycıoğlu, "Tüm Malatya halkının mitinge gelmesinde fayda olduğunu düşünüyorum. Memleketimiz için hayırlısı ne ise o olsun" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız