SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakan'dan Patronlara İkinci Salvo !

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan'ın 'zekat'lı çağrısına TOBB, yumuşak bir üslupla yanıt vermişti. Başbakan ikinci salvoyu da gerçekleştirdi fakat bu salvo 'zekat'sız oldu.

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, TOBB merkezli olarak yaptığı istihdam çağrısı ihracatçılar, TÜSİAD ve TOBB eksenli bir polemiğe dönüşmüştü. Erdoğan, "Zekat niyetine birer işçi alın. İşsizlik sıkıntımız çözülür" demiş, buna TİM ve TÜSİAD olumsuz yanıt verirken TOBB, "Bizi işçiyle karşı karşıya getirmeyin" çağrısında bulunmuştu. Daha sonrasında TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TOBB tarafından yayımlanan bildirinin altında kendi imzasının da olduğunu hatırlatarak kendi görüşünün de aynı yönde olduğu mesajını vermişti.

Bugün Başbakan, patronlara ikinci salvoyu da gerçekleştirdi. Fakat bu defa 'zekat' kelimesini kullanmaması dikkat çekti.

Başbakan, konuşmasında "Geçen hafta sonunda esnaf ve sanatkarlarımızı çok yakından ilgilendiren, Türkiye ekonomisine güç katacak önemli bir eylem planını açıkladım. Ülkemizde 1 milyon 900 bin esnaf bulunuyor. Aileleriyle hesapladığınızda 10 milyona ulaşan esnaflarla ilgili planımız 30 maddeden oluşuyor. Ayrıntısına girmek istemiyorum. Mart sonunda büyüme rakamları açıklandı, Türkiye ekonomisi 2009’un son çeyreğinde yüzde 6 oranında büyüme kaydetti. 2009’un tamamında yüzde 4.7 gibi beklentilerin altında bir daralma yaşandı. Bir gerçeği de söylemem lazım. Türkiye artık sanayide ciddi mesafeler alan bir ülke. Şimdi emek yoğun terine teknoloji yoğun bir istihdam yoluna geçiyoruz. Daha önce bir fabrikada 500 kişi çalışırken, şimdi siz bu işi 50 işçiyle yapıyorsunuz. Daha önce traktör kullanımına bakın, şimdi bakın" dedi.

"İşsizliği azaltmak için hizmet sektöründe ciddi bir performans var. Yeni yeni adımlar atıyoruz. Şu anda tabi ki 657’ye tabi olan memurlarımızla ilgili, emeklilik v.s açıklanan kadrolarla ilgili, yeni kadro ihtiyaçları ortaya çıkıyor. Belki bu sektörde ciddi oranda atacağımız adımlarla, üniversite, lise mezunları, meslek lisesi mezunlar için yeni kapılar açılacak diye tahmin ediyorum" diyen Başbakan, istihdam çağrısıyla ilgili ortaya çıkan duruma da değindi.

"EKONOMİ BİRAZ DARALSA İŞÇİYİ KAPININ ÖNÜNE KOYUYORLAR"

Başbakan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Ekonomi biraz daralsa işadamları işçi kapının önüne koyuyor. Bu böyle olmaz. Her iş adamı bir kişi alsın dedim, bunu bile hükümete saldırı aracı olarak kullanıyorlar.

Daraldığın zaman hemen yükleneceksin, bolluk zamanında da bakacaksın şimdi olsa da olur, olmasa olur.

Türkiye özel sektör yaklaşımlı bir büyüme takip ediyor. Finans sektörüne elimizden gelen desteği sağlıyoruz.

Kimse bana kızmasın. Ben yaşanan trajedileri gündeme getiriyorum. Bizim petrol kuyularımız yok. Burada da çalma çırpma olursa o zaman ne olacak? İşadamlarımızın büyük bir kısmının bu hissiyatı paylaştığını biliyorum.

7.5 yıldır her türlü desteği sağlıyor, engellerini kaldırıyoruz. Bunu bir dayanışma olarak görüyorsak özel sektör de elinden gelen desteği vğermek zorunda. İşsizlik gibi bir konunun sadece kamuyla çözülemeyeceği aşikar. Biz bir adım atıyoruz. Özel sektörün de bir adım atması lazım. Marmara Bölgesi’ndeki firma iyi maaş verdiği işçiyle bir ürün ortaya koyuyor. Başka bir bölgede 200 lira maaşla başka bir firma ürün üretiyor. Bunlar bir ürün ortaya koyuyor. Bunlar rekabet ediyor. Bizim petrol kuyularımız yok. Bu dayanışmayı birlikte yapacağız. Birçok işadamı bu hissiyatı paylaşıyor. Fakat bir de gerçekler var. Bu manzaradan birlikte kurtulmamız gerekiyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız