SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Başbakandan Randevu Bekliyoruz''

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, iktidarlarının birçok alanda olduğu gibi eğitim alanında da devrim niteliğinde çalışmalar yaptığını belirtti.

AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, Sarı Kurdela Restaurant-Cafe'de basın toplantısı düzenledi. AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, merkez İlçe Başkanı Celal Ekici, Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt, Gençlik Kolları Başkanı Adem Bedir Ergül'ün katıldığı basın toplantısında hükümetin çalışmaları hakkında bilgiler veren Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, eğitimde büyük reformlar yapıldığını söyledi.

Başkurt, eğitim sektöründe KDV oranın yüzde 18'den 8'e indirildiğini, iktidarları döneminde 3 bin 870 yeni okul ve 100 bin derslik inşa edildiğini, okullara 406 bin yeni bilgisayar gönderildiğini, 35 milyon 600 bin ders kitabının ücretsiz verildiğini bildirdi.

İktidarlarının birçok alanda olduğu gibi eğitim alanında da devrim nitelidiğinde çalışmalar yaptığını belirten Başkurt, Malatya'da yaptıkları eğitim yatırımlarını da anlattı.
Malatya'da eğitim alanında, geçmiş iktidara göre 5 kat fazla ödenek ayırdıklarını söyleyen Başkurt, Malatya'ya bin öğrenci kapasiteli yeni bir yurt binasının da yapılacağını ifade etti. Eğitime yüzde 100 destek kampanyasına katılan işadamlarının yaptıkları harcamaların tamamını vergiden düştüklerini, bunu iktidarlarının sağladığına dikkat çeken Başkurt, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

TEKEL Malatya Sigara Fabrikası'nın kapalı olduğu ve personelin çalışmadan aylardır para aldıklarına ilişkin soruya karşılık Başkurt, "TEKEL'in blok halinde özelleştirme kapsamında satışı gündeme gelmişti. Olmadı. Malatya ve Adana fabrikaları bunun dışında tutuldu. Malatya'daki fabrikanın yeniden üretime başlaması için çalışmalar var. Gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmek için Ankara Kızılcahamam'da düzenlenen toplantıda randevu talep edildiğini aktaran milletvekili Ali Osman Başkurt, "Randevu bekliyoruz. Bu Malatya için iyi bir kazanım olacaktır" şeklinde konuştu.

Başkurt, Malatya'ya da Kalkınma Ajansı kurulması noktasında çalışmaları olduğunu da dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız