SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"23 İlde Cazibe Merkezi Oluşturuyoruz"

0
Güncellendi - 2016-09-05 03:36:07
A- A+ PAYLAŞ

  • Başbakan Binali Yıldırım, aralarında Malatya'nın da bulunduğu 23 ilde yatırım yapacaklara devletin arsayı bedavaya vereceğini, fabrikayı kuracağını ve makine ile teçhizat için '0' faizle kredi vereceğini vurguladı.

Öncelikli hedefin terörün ortadan kaldırılması olduğuna dikkat çeken Yıldırım, terörün ortadan kaldırılmaması konusunda projelerin gecikeceğini kaydetti. Yıldırım, terör örgütü PKK’nın dağa çıkardığı genç sayısında 10 kat azalma olduğuna da dikkat çekerek, bunun telaşını yaşadıklarını ifade etti.

Başbakan Yıldırım, Diyarbakır Cahit Sıtkı Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Tanıtım Programı'nda 23 ili kapsayan yatırım paketini açıkladı. Doğu ve Güneydoğu’yu büyük yatırımlarla buluşturduklarına dikkat çeken Yıldırım, "Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Malatya, Elazığ, Tunceli, Adıyaman ve Bingöl’de, 23 ilimizde cazibe merkezleri oluşturuyoruz. Cazibe merkezlerimizi 5 ana kümeye ayırdık. 4’lü, 5’li ve 6’lı gruplar halinde 5 merkez oluşturduk. Bu illere yatırım yapacak yatırımcılara yatırım yerini tamamen bedava veriyoruz. ‘Buraya yatırım yapmak istiyorum’ diyen herkese yer verdiğimiz gibi ihtiyacı olan fabrikayı da devlet yapıp, teslim edecek. Özel sektör sabit yatırım için para harcamayacak. Bu fabrikaları da sembolik bir rakamla uzun vadeli olarak kiraya vereceğiz. Her yıl bu 23 il içerisinde 8 ilde her birinde 10 fabrika kuracağız. Bu da senede 80 fabrika demektir. Fabrika başına 200 ile 800 kişi civarında istihdam olacak. Bu da ortalama 40 bin istihdam anlamına geliyor" dedi.

"En öncelikli işimiz terörü ortadan kaldırmak"

Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük sorununun işsizlik olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Neden işsizlik? Buraya yatırım yapmak isteyen yok mu? ‘Buyur yap’ diyoruz. ‘Terör var’ diyor. Adam canından, malından korkuyor gelmiyor. En öncelikli işimiz terörü ortadan kaldırmak. Bunu ortadan kaldıramazsak bu projeler de gecikir. Gerçekleşmesi de daha sonraki yıllara kalır. Öncelikli konu terörden bölgenin temizlenmesidir" diye konuştu.

"Destekler 10 yıl boyunca devam edecek"

Yatırım yapmak isteyenlere makine ve teçhizat alımları için '0' faizli kredi vereceklerini de vurgu yapan Yıldırım, şunları söyledi:

"Arsayı verdik, binayı yaptık içine makine koyacağız. Al makineyi kardeşim. Teminat desteğini de kredi yatırım fonundan karşılayacağız. Yeter ki yatırımcı gelsin, yatırım yapsın. İş versin aş versin bölge de Türkiye de zenginleşsin. Bu destekler 2027 yılına kadar, yani 10 yıl boyunca devam edecek. 1 yıl ödemesiz, 4 yıl vadeli ve sabit anapara ödemesi şeklinde olacak. Üretim tesislerini Doğu ve Güneydoğu’ya nakletmek isteyenlere de taşıma desteği veriyoruz. Kurumlar vergisinden istisna getiriyoruz. Bir başka istihdam alanı da çağrı merkezi. Çağrı merkezi maliyeti düşük iş alanlarıdır. Bu 23 ilimizde çağrı merkezlerinde istihdam edeceğimiz kapasite 20-25 bin civarında olacak. Anahtar teslimi binalar yapılacak. Özellikle gençlerimiz bu mesleklerde çok güzel ortamlarda iş bulacaklar, aş bulacaklar, geleceklerini planlayacaklar."

"Gençlere geleceği ve yaşamayı vadediyoruz"

Gençlere seslenen Başbakan Yıldırım, şu ifadelerde bulundu:

"Size bu terör örgütü ne vadediyor. Dağı, ölümü vadediyor. Siz daha ömrünüzün baharındasınız. Biz yaşamayı. Geleceği vadediyoruz. Türkiye’yi size emanet edeceğiz. Onun için bu çıkmaz sokaktan medet ummayalım. Bu karanlık yoldan dönelim. Size güzel bir haber vereyim. 2015 yılına göre, dağa çıkardıkları genç sayısında 10 kat azalma oldu. 4 binden 400 indi. ‘0’a inecek. Şimdi bunun telaşını yaşıyorlar. ‘Ölüme sürecek genç bulamıyoruz’ diye birbirleriyle kavga ediyorlar. Daha çok kavga edeceksiniz. Bu milletin çocuklarını size yedirmeyeceğiz. Onlar bu ülkenin geleceği. Onlar Türkiye’nin geleceği. Bugün nüfusumuzun yüzde 100’ünü onlar oluşturmuyor. Ama gelecekte yüzde 100 onlardan olacak. Bu toprakları biz bu gençlerimize emanet edeceğiz. Onun için terör örgütlerinin bu gençlerimizi ömrünün baharında yok etmesine asla izin vermeyeceğiz. Şunu iyi bilmenizi istiyorum, hepimizin fikri başka, inancı başka olabilir. Gözünün rengi, teninin rengi başka olabilir. Buna biz karar vermiyoruz. Ama başka olmayan bir şeyimiz var. Gözümüzün içinden düşen yaşların hep aynı renktir. Birinci hedefimiz gözyaşını dindirmektir. Kardeşlerini tekrar birbiriyle kucaklaşmaktır. 15 Temmuz’da yaptığını yapmaya devam edin. Bayrağını alın, gururla sallamaya devam edin. Hiç kimse bir şey yapamaz. FETÖ’sü de BTÖ’sü de aynı karargahtan emir alıyor. Vardiyalı çalışıyorlar. 15 Temmuz’a kadar FETÖ, şimdi de BTÖ vardiyada. Ama onların sonu da yakın."

“100 ağız ve diş sağlığı merkezi yapılacak”

Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli, Van, Bayburt ve Gümüşhane toplam 100 adet ağız ve diş sağlığı merkezi projesinin hızla tamamlanacağını ifade eden Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

“Bunların bir kısmı yapılıyor. Bir kısmı da yeni başlayacak. 3 yıl içerisinde 100 tesisimiz tamamlanmış olacak. Toplam tutarı 3 milyar TL. Doğu ve Güneydoğu illerimizde 351 tane toplum sağlığı, 660 tane tane yeni merkez açacağız. Toplam 1011 tane merkez açacağız. Toplam tutarı 1 milyar 100 milyon TL olacak. Değerli doktor ve sağlık çalışanları sizlerin yaşayacağı konutları da unutmadık. 253 milyon TL ile toplam 34 bin 800 lojman ve hekimevi yapacağız. Sağlık yatırımlarını hızla tamamlanıyoruz. Devlet hastaneleri, ilçe hastaneleri, ağız diş sağlığı merkezleri, fizik tedavi merkezleri, madde bağımlılığı merkezleri, sağlık ocakları yatırımlarını süratle tamamlıyoruz. Bunların tamamının yatak kapasitesi 17 bin 770. Ve alan olarak da 4 milyon 250 bin metrekare. Bu sağlık merkezinde diyetisyen, psikolog ve fizyoterapist gibi çalışanlar olacak. İlk etapta hastanelerimize 35 milyon TL’lik tıbbi cihaz gönderiyoruz. Bölgedeki sağlık yatırımlarımız özetle tutarı 4,5 milyar TL’dir.”

Genç ve çocuklara spor tesisi müjdesi

Gençler ve sporcular için yeni spor tesisleri yapacaklarını anlatan Yıldırım, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin daha çok spor yapmaları için, terör belasından uzak bulunsun diye çok önemli yatırımlarımız var. Çocuklarımızı ve gençlerimizi spor alanlarıyla daha fazla buluşturacağız. Spor barıştır, kardeşliktir, hoşgörüdür. Şırnak’ta 12, Mardin’de 13, Van’da 7, Muş’ta 4 tane büyük spor tesisi yapıyoruz. Mahalle tipi futbol sahaları, voleybol ve basketbol sahalarını önemsiyoruz. Terörden etkilenen illerimize 15 yeni gençlik merkezi açıyoruz. 40 tane de mobil gençlik merkezini faaliyete geçiriyoruz. 20 bin gencimize yönelik yurt içi kamp ve 10 bin gencimize yönelik yurt içi hareketlilik projemizi hayata geçiriyoruz. Gençlerimize yönelik bu saydığımız yatırımlarımızın toplam tutarı da 434 milyon TL’dir. Peki bunları niye yapıyoruz, çünkü bizim için İstanbul neyse Diyarbakır da o, İzmir neyse Mardin de o, Ankara neyse Van da o. Çünkü biz doğusu ile batısıyla, kuzeyi ile güneyiyle 79 milyon biriz, beraberiz ve birlikte Türkiye’yiz. Ne ekonomik ne sosyal ne de kültür bakımından doğu, batı, kuzey ve güney ayrımı asla yapmadık. Bunun ispatı bu saydığım 23 ile AK Parti iktidarından önceki 14 yılda 30 milyar TL, AK Parti iktidarındaki 14 yılda 80 milyar TL yatırım yapılmış. Neredeyse 3 katı. Terörle mücadeleye rağmen. Terörü bitirdiğimizi düşünün. Bizi kimse tutamaz, uçarız, uçarız. Hem uçarız hem de bölgeyi ayağı kaldırırız.”

“Türkiye etrafındaki mazlumların da garantisi”

Türkiye’nin sadece kendi milletinin değil, etrafındaki mazlum milletlerin de garantisi olduğunu anlatan Başbakan Yıldırım, “Onun için Türkiye’ye saldırıyorlar. Neden bütün mihraklar Türkiye’nin üzerine geliyor. Çünkü Türkiye çökerse buradaki hesapları tutacak. Türkiye ayakta olursa onlara burada ekmek olmayacak. Çünkü bayrağına ve geleceğine güvenen büyük bir millet var. Kim bu ülkede askeri, polisi, korucuyu şehit ediyorsa, kim masum insanları öldürüyorsa ister Kürt olsun, ister Türk olsun bunların hepsi bölücüdür, teröristtir. Onun için bizde etnik düşünce yok. Tek düşünce var. Tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek vatan. Buna uyan herkesin başımız gözümüz üstünde yeri var. Buna uymayan herkes bizden, bu milletten korksun. Kim olduğu önemli değil. Bizden göreceği muamele aynıdır. Ülkemizin her bir metrekaresi bizim için aynı kutsallığa sahiptir” dedi.

“Destek vermek bizim görevimiz”

Bu yatırım ve destek hamlesiyle çok önemli bir yere gelineceğine de dikkat çeken Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yatırımcılara buradan sesleniyorum, gelin yatırımı buralara yapın. ‘Yapacağız, istihdam oluşturacağız’ deyin. Güvenliğinizi sağlamak bizim görevimiz. Destekleri vermek bizim görevimiz. Sizin göreviniz de ülkenize güvenmek ve burada yatırımları yapmak. Devlet millet el ele vererek, dayanışma içerisinde bu işleri başaracağız. Şimdi bizi dinleyen vatandaşlarımızı diyecek ki bunlar gömü mü buldu? Nereden bu paraları bulup, harcayacaklar? 14 yıla dönüp bakın. Türkiye’nin petrolü yoktu, petrol mü buldu. Türkiye hangi yeni imkanları, kaynakları buldu. Kaynak insan, kaynak Türkiye kardeşlerim. Böyle bir milletiniz, böyle bir gençliğiniz olursa hiçbir şeyden korkmayın. Bütün bu planlanan yatırımların tutarı 62 milyar TL. Devletin yaptığı yatırımların oranı yüzde 50’nin altında bunun üzerine özel sektörün yüzde 60 daha koyun. 140 milyarlık yatırım yapılacak bölgeye. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde. Peki ne olacak? 4 yılda 140 milyar TL özel sektör, kamu sektörü yatırım yapacak. Yapacağınız iş var. Takip edeceksiniz. Geldi, ‘Memleket isterim’ şiirini okudu, bir sürü vaatler verdi. Acaba bunlar yapılıyor mu yapılmıyor mu? Bunun takibi de sizin işiniz. Takip edin, ensemizde olun. AK Parti suyun üzerine yazı yazan bir parti değil. AK Parti’nin sözü senettir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getireceğiz. Kaynak problemimiz yok. Böyle bir milletin olduktan sonra ne kaynağı düşünüyorsun. Bu millet 15 Temmuz’da FETÖ’cülere dersini verdi, dünyaya demokrasi dersi verdi. Darbeye nasıl darbe vurulurmuş, bütün dünyaya gösterdi. O halde bu millete hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur. Bölgede 23 ilimizde sağlayacağımız iş, istihdam 200 bin. 4 ile çarpınca 800 bin vatandaşa iş ve aş temin edeceğiz. Bu 23 ilimizin toplam nüfustaki payı yüzde 16. Yani 12 milyon nüfus yaşıyor. Her yıl 200 bin yeni iş. Zaten iş bulanlar var. Bunun üzerine 200 bin yeni istihdam alanı oluşturuyoruz. En büyük güvencemiz bu bölgelerde 30 yaşın altındaki nüfus toplam nüfusun neredeyse yarısı. En büyük kaynak insan ve genç nüfus. Onun için inşallah bu müjdeler projeler, terör örgütünün canını sıkmıştır. Ondan hiç endişeniz olmasın. Varsın canı sıkılsın. Bizim amacımız da onun canını sıkmak, gırtlağını sıkmak. Bunun için de kararlı adımlarla gidiyoruz. Hiç merak etmeyin. Bu yoldan dönüş yok. Bu milletin tepesinden o tehdidi yok edip atacağız. Öyle 7 Haziran öncesi çıkıp, ‘Biz Türkiye partisi olduk’ diye milleti kandıracaksınız. Sonra da ‘Dağ, PKK, YPG benim arkamda’ diyeceksiniz. Bu milleti bir kere kandırabilirsiniz. Millet size hak ettiği cezayı hem sahada hem de sandıkta verecek.”

 

“FETÖ PKK’nın, PKK FETÖ’nün değirmenine su taşıyor”

15 Temmuz darbe girişimi bastıran millete minnettar olduklarını ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, bu darbe kalkışmasının ardından milletin FETÖ ile PKK arasındaki ilişkiyi fark ettiğini söyledi. Başbakan Yıldırım, “Değerli kardeşlerim yeni bir sayfa açıyoruz. Yeni sayfayı 15 Temmuz’da FETÖ terör örgütüne karşı ay yıldızlı bayrakları ile meydanları dolduran siz değerli vatandaşlarımızsınız. Siz günlerce Diyarbakır meydanlarında demokrasi nöbeti tuttunuz. Ülkemize, vatanımıza, demokrasimize sahip çıktınız, biz sizinle gurur duyuyoruz. Diyarbakır meydanı, İstanbul Taksim meydanı ile İzmir’in Konak meydanı ile Ankara Kızılay meydanı ile Van, Şanlıurfa, Malatya, Yozgat, Trabzon, Konya meydanları ile yürek yüreğe, omuz omuza kenetlendi. Kardeşliğimize, birliğimize, beraberliğimize sahip çıktınız, hepinize teşekkür ediyorum. 15 Temmuz’da siz Türkiye’nin birliğinden yana güçlü bir irade ortaya koydunuz. Ay yıldızlı bayrağımıza, cumhurbaşkanımıza sahip çıktınız. 15 Temmuz 81 vilayetimizin yüreklerinin birlikte attığı gündür. Bir kez daha kardeş, bir, beraber olmamın ne demek olduğunu bütün dünyaya gösterdiniz. Bütün darbecilere, bölücü PKK terör örgütüne DAEŞ’e karşı biz beraberiz, Türkiyeyi böldürtmeyiz dediniz. Demokrasimize, hukuk devletimize, milli iradeye hep birlikte destek çıktınız. FETÖ toplumsal barışı, kardeşliği kendince yok edeceğini zannetti. Bir mikrop gibi her tarafa sızdı, içimize nifak sokmaya çalıştı, şimdi görüyoruz ki kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimizin en büyük düşmanı PKK’dır, FETÖ’dür. PKK’nın en büyük destekçisi FETÖ terör örgütüdür. İkisinin de amacı Kürt ve Türk kardeşlerimizi hedef alıp, çatışma çıkarmak, bu alçakça işbirliğini bozan Türk, Kürt kardeşliğini binlerce yılık gönül bağıyla devam ettiren sizlere teşekkür ediyorum. FETÖ’nün suçüstü yakalanması tüm vatandaşlarımızın hakları açısından tarihi bir fırsattır. Militanları artık doğu ve güneydoğunun kalkınması için attığımız adımları engelleyemeyecektir. 15 Temmuz’dan sonra PKK kanlı yüzünü bir daha gösterdi. Masum insanların kanını dökmüş, bütün milletimize acı yaşatmıştır. 15 Temmuz FETÖ kanlı darbe girişimini bastıran bu millet şunu iyi gördü FETÖ PKK’nın değirmenine su taşıyor, PKK da FETÖ’nün değirmenine su taşıyor bunların akıl hocası da aynıdır. Biri Pensilvanya’dan, diğeri Kandilden emir alıyor. Ancak bu büyük millet ne FETÖ’ye ne PKK’ya bölücülere bu milleti bırakmaz. Diyarbakır izin vermez. Bu şanlı milleti kimsenin bölmeye parçalamaya gücü yetmeyecektir. Siz sadece FETÖ’ye değil Diyarbakır’da Silvan’da Cizre’de, Şırnak’ta, Silopi’de, Nusaybin’de, Dargeçit’te, Yüksekova’da hendek kazdıranlara, halkı isyana davet edenlere de gereken cevabı verdiniz. 79 milyon adına sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Vatandaş sokağa inerse kaçacak delik ararsınız”

HDP’lilerin vatandaşları sokağa çıkarmak için çağrılar yaptığını belirten Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz’da vatandaşların nasıl sokağa çıktığını hatırlattı. Başbakan Yıldırım, vatandaş sokağa çıkarsa bunların kaçacak delik arayacağını söyleyerek, “Diyarbakır’da 6-7 Ekim olaylarında 53 masum kanına girenlerin kim olduğunu biliyorsunuz değil mi? Akılları başlarına gelmemiş şimdi yine vatandaşları sokağa, isyana çağırıyorlar. Vatandaş sokağa inerse siz kaçacak delik arayacaksınız. 15 Temmuz’da gördünüz vatandaş sokağa inince ne olduğunu. Şimdi siz vatandaşı sokağa çağırıyorsunuz, doğru Diyarbakırlı sokağa iner ama ay yıldızlı bayrakla iner. Terör örgütüne dersini vermek için iner” ifadelerini kullandı.

Fırat Kalkanı operasyonu

Başbakan konuşmasında Fırat Kalkanı operasyonunu neden yaptıklarını da anlattı. Başbakan Yıldırım, “Bugünlerde Suriye’de bir operasyon yapıyoruz. Fırat Kalkanı şimdi diyorlar ki niye Türkiye burada operasyon yapıyor. Suriye ile 911 kilometre hududumuz var sürekli oradan kalleş terör örgütleri DAEŞ, PKK, PYD ülkemize maalesef sızıyorlar. En son Gaziantep’te bir düğünde canlı bomba patlattılar ve 54 vatandaşımızı şehit ettiler. Şehit olanların 29 tanesi 12 yaşından küçük çocuklar. Siz bu günahsız çocuklardan ne istiyorsunuz yetmedi attıkları roketlerle 21 vatandaşımız hayatını kaybetti. Biz ne yapacağız bunları seyir mi edeceğiz? Nitekim ÖSO ile birlikte Celabrus’a girdik, bütün mikropları temizleyinceye kadar orada devam edeceğiz. Şimdi diyorlar ki efendim hükümet Kürtlere karşı, Türkler de Kürtler de bizim başımızın tacı, biz terör örgütlerine karşıyız. Suriye’nin kuzeyinde hududumuza yakın terör örgütlerini besleyerek Türkiye’nin huzurun bozmaya çalışıyorlar, ama bu millet buna asla müsaade etmeyecek sonuna kadar gerekli çalışmaları yapacağız. Milletimizin vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlayacağız. Bize nasihat verenler önce kendilerine baksınlar binlerce kilometreden gelip Suriye’den Irak’ta dolananlar bize laf söyleyemezler. Yıllardır Suriye ile Irak ile beraber yaşadık, biz kardeşiz. Suriye’nin toprak bütünlüğü bizim için olmazsa olmaz, Suriye’nin parçalanması, bölünmesi oradaki insanların anlamsız bir savaş uğruna daha fazla yok olması kabul edeceğimiz bir şey değildir. Terör tüccarlarının emeline hizmet edecek güney sınırımızda bir yapay devlet kurulmasına asla izin vermeyiz. Bizim sınırlarımızdaki kardeşlerimizle hiçbir problemimiz yok bizim Suriye’de verdiğimiz mücadele teröre karşı verdiğimiz mücadeledir. Bizim Kürtlerle asla ve asla bir sorunumuz yok. Bizim derdimiz sorunumuz bölgeyi insanımızı tehdit eden PKK, PYD, YPG ve DAEŞ terör örgütüdür. Uluslar arası terör tüccarlarıdır. Topraklarımıza fitne tohumu ekenlerdir ama asla başaramazlar. Birliğimiz beraberliğimizi hiçbir terör örgütü bozamadı bozamayacaktır” dedi.

“Burunlarından fitil fitil getireceğiz”

Konuşmasında terör örgütlerine destek veren belediyelere tepki göstererek devam eden Yıldırım, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Buradaki bazı belediyeler seçildikten sonra sizin verdiğiniz paraları, devletin gönderdiği kaynağı yol için, park için, sosyal faaliyetler için, belediyecilik işlemleri için harcaması gerekirken dağa gönderdiler. İşte o paraları dağa gönderenlerin burunlarından fitil fitil getireceğiz hesabın soracağız. Ama kim düzgün çalıştıysa parları dağa göndermediyse onların da endişe etmesine hiç gerek yok, onların başımız üzerinde yeri var. Bizim işimiz yanlış yapanlarla bizim işimiz teröre taşeronluk yapanlarladır”.

Kabine Diyarbakır’da

Başbakan Yıldırım’a, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile AKP Genel Başkan yardımcıları eşlik etti.

Diyarbakır, iha

başbakan1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Selvi (6 yıl önce)
    Durmak yok. Bu yoI devIetin yoIu. MiIIetin doIdurduğu meydanIarı, AK PARTiIi oIsun, oImasın bütün insanIarı siyasetin merkezine insanı yerIeştiren bir feIsefeyIe yoIumuza devam ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Senem Geylani (6 yıl önce)
    Bu girişimlerden yararlanabilmek istiyorum ev hanımıyım güzel projelerim ve dunumlarım var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferhat Obuz (6 yıl önce)
    Bir milletin büyüklüğü, nüfusunun çokluğu ile değil, akıllı ve fazilet sahibi adamlarının sayısı ile belli olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferhat Obuz (6 yıl önce)
    Prefabrik yapı ustasıyım 23 ilde yapılacak yatırımından faydalana bilirmiyim
    0
    0
    Yanıtla
  • Moda Royal (6 yıl önce)
    rabbim bu millete bu devlette insanlarımıza zeval vermesin .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayşe Eedoğan (7 yıl önce)
    Bu girişimlerden yararlanabilmek istiyorum ev hanımıyım güzel projelerim ve dunumlarım var.
    0
    0
    Yanıtla
  • izzet şanlı (7 yıl önce)
    merak ediyurum 14 senedir malatyada ticaret yapıyurum ticaret odasına kayıtlıyım ama beni malyecilerden başka ziyaret eden yok ne kosgeb nede ticaret odası biz bu adamdan aidat istiyuruz ama bu adam ne iş yapar diyen yok ben ticaret yaptığım süre içerisinde devletin hiç yardımını görmedim okadar gereksiz insanlara destek verdilerki bize yazdıkları cezalar yetmeyince ikiye katladılar hep teşfik veriyuruz dediler biz ceza yedik adamı olan teşfik aldı adresimi malyeden başkası bilmiyur ya yeter artık ben varım yaşıyurum ceza ödüyurum bir gelin bakın burda çeçen direnişi veriyuruz bizde bu ülkeye bağlıyız göz boyamak için olsada arada bir bizede destek verin yazdığınız cezaların hatırı için hep verdik ne zaman bize alma sırası gelecek teşfik verilirken beni yok sayıyurlar vergi almaya gelince önce bize giliyorlar ticaret odası bir daha bana mesaj yolayıp aidat gününüzü geçtiniz deme bana verdiğin hizmeti söyle almadığım bir hizmetin bedelini istiyursun helal etmiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamza (7 yıl önce)
    Prefabrik yapı ustasıyım 23 ilde yapılacak yatırımından faydalana bilirmiyim
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Bu cazibe güzel bir kelime. Kulağa da hoş geliyor. Ancak Malatya da bunun içi boş duruyor. İçini doldurmuyor sanız benim için boş bir kelime. Ha mesela Elazığ için kullanabilirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (7 yıl önce)
    Tso bu şehirde varmı sizce ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Herzamnki gibi zengin zenginliğine para katacak garibana küçük esnafa yine bişey yok neden sevinelim ki
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayrettin (7 yıl önce)
    Esnaf Bağkur ve ssk pirimleri yüzünde cok mağdur bunlarada bir düzenleme gelmesi lazım birimler düşük olsa esnaf rahat bir şekilde yatırır kimsenin borcu olmaz devlet daha fazla gelir elde etmiş olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (7 yıl önce)
    Sayin basbakanim kucuk esnafin bagkur piriminin yarisini devlet odese.esnaf rahatlasa sayin ahmet davut oglunun yaptigi hatayi duzeltseniz asgeti ucrete zam yapmak icin esnafin bagkurunu yukseltti bizleri magdur etti .hakkim ve oylarim haram olsun ona .buna bi care üretin.
    0
    0
    Yanıtla