SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başbakandan Umudu Yitirmedik'

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:52:43
'Başbakandan Umudu Yitirmedik'
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, “Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularını 30 Haziran 2014 tarihine kadar yaptırmaya çiftçilerimiz desteklemelerden faydalanamayacaktır” dedi. 

Gazeteciler Cemiyeti’nde, Oda Başkan Yardımcısı Mehmet Selçuk ile birlikte basın açıklaması yapan Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, “Sevgili çiftçi kardeşlerim, 2014 Çiftçi Kayıt Sistemi ( ÇKS) başvurularınızı 30 Haziran 2014 tarihinde mesai bitimine kadar yapmanız gerekmektedir. Başvuru yapmayan çiftçilerimiz desteklemelerden faydalanamayacaktır” dedi.

Ağaçlardaki zararlılar konusuna da temas eden Solmaz, “Malatya’mızda geçen yıl olduğu gibi bu yılda erik koşnili zararlısı ağaçlara büyük ölçüde zarar veriyor. Gerekli ilaçlamaların yapılabilmesi için rastgele ilaç alımı yerine il ve ilçe tarım müdürlüklerinden reçete usulü ve ruhsatlı ilaç kullanılması gerekmektedir. Bazı bölgelerimizde son ilaç kullanımına 5-10 günlük bir süre kaldı. Çiftçilerimizin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ediyoruz. Ruhsatsız ve zamansız atılan ilaçlar meyvelerimizde kalıntı bırakmaktadır. Yetkililerden bir isteğimiz il özel idaresinde tarımla ilgilenen birim vardı. Bunun Malatya Büyükşehir belediyesinde de kurulmasını talep etmekteyiz.

Dünyada gelişmiş olan ülkeler tarım konusunda halkına yeterli olmak için diğer ülkelerden arazi kiralamaktadır” şeklinde konuştu.

"BAŞBAKANIMIZDAN UMUDUMUZU YİTİRMEDİK"

Bu yıl kayısıda meydana gelen don nedeniyle yaş kayısının 7-10 TL arasında alıcı bulduğunu söyleyen Solmaz, “Hatta İstanbul piyasasında gün kurusu ayısı 80 TL. etiket görmüştür. Bunları gördüğümüz halde ilaç atacak maddi durumu olmayan ve ekonomisi çıkmazda olan çiftçilerimize neden yardım etmeyelim? Çiftçilerimiz devletin sırtında bir kambur gibi görülmemesi lazım. Zaten Malatya çiftçisi olarak Sayın Başbakanımızdan umudumuzu yitirmedik. Devamlı canlı tuttuk. İnşallah Ramazan ayında mutlu bir haber verilmesini bekliyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız