SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakan'ı Ağlatan Veda...

A- A+ PAYLAŞ
 
Başbakan Erdoğan’ın önceki gün yaşamını yitiren annesi Tenzile Erdoğan, dün Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kalabalık bir topluluğun katıldığı Fatih Camii’ndeki törende Tenzile Erdoğan için helallik istendiği sırada Erdoğan gözyaşlarını tutamadı.
 
Geçirdiği safra kesesi ameliyatından sonra ani gelişen dolaşım bozukluğu nedeniyle önceki gün yaşamını yitiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan (88), dün toprağa verildi. Başbakan Erdoğan, Fatih Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazında helallik istendiği sırada gözyaşlarına engel olamadı.
Tenzile Erdoğan’ın önceki sabah vefatının ardından çok sayıda kişi, Başbakan Erdoğan’ın Üsküdar Kısıklı’daki konutuna önceki gece ve dün sabah taziye ziyaretinde bulundu. Başbakan Erdoğan ve ailesi evlerinde taziyeleri kabul ederken, naaşın başında da sabaha kadar dualar okundu.
 
Cenaze aracının arka koltuğunda
 
Tenzile Erdoğan’ın cenazesini taşıyan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracı, dün sabah saat 11.37’de Kısıklı’daki konuttan hareket etti. Başbakan Erdoğan ile kardeşi Mustafa Erdoğan da cenaze aracının arka koltuğunda yer aldı. Namazın kılınacağı Fatih Camii’ne doğru büyük bir konvoyla giden cenaze aracına, siyah kıyafetlerinin üzerinde “Başbakanlık koruma” yazan motorize bir ekip eşlik etti. 
 
Konvoy, Fatih Camii’nde Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay, Bekir Bozdağ ve çok sayıda Bakan tarafından karşılandı. Başbakan Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan ve bakanların omuzlarında cenaze aracından indirilen Tenzile Erdoğan’ın tabutu, musalla taşına konuldu.
 
Üzerinde “Kabe örtüsünden bir parça”nın bulunduğu tabutunun başında Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, damadı Berat Albayrak ve kardeşi Serhat Albayrak’ın da aralarında bulunduğu gençler nöbet tuttu. Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve kız kardeşi Vesile İlgen ile kızları Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan avluda bir arada bulunarak, taziyeleri kabul etti.
 
Avluda taziyeleri kabul etti
 
Başbakan Erdoğan ise, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve bazı bakanlarla, avludan ayrılarak, caminin girişinde yer alan Fatih Müftülüğü Kız Kuran Kursu’nun bulunduğu bölümde bir süre dinlendi. Burada taziyeleri de kabul eden Erdoğan, daha sonra beraberindekilerle öğle namazını kılmak için Fatih Camii’ne geçti. Erdoğan, Fatih Camii’nin avlusuna geçişi sırasında güvenlik bariyerlerinin arkasında duran ve avluya alınmayan vatandaşlarla görüşerek taziyelerini kabul etti.
Öğle namazının ardından Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler Tenzile Erdoğan’ın cenaze namazında saf tutmak üzere avluya geldi. Başbakan Erdoğan ve ailesi ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ’ın da katıldığı cenaze namazı Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından kıldırıldı. Başbakan Erdoğan, sağında Cumhurbaşkanı Gül, solunda ise Bosna Hersek Reis-ül Uleması Dr. Mustafa Ceriç ile birlikte saf tuttu.
 
‘Üç vazifemiz var’
 
Görmez, “Erdoğan ailesinin kıymetli varlığı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin muhterem anneleri merhume hacı Tenzile Erdoğan hanımefendinin ahiret yurduna hicret etmesi münasebetiyle bir aradayız. Cenabı hak Tenzile annemize rahmet eylesin, mekânını cennet eylesin, menzilini mübarek etsin. Çıkmış olduğu ahiret yolculuğunu hayırlara vesile eylesin” dedi.
Cenaze namazının kılınmasının ardından okunan duada da Görmez, “Tenzile anneye karşı üç vazifemiz var” diyerek cenaze namazının kılınması, dua ve salavatların okunmasını ve hakların helal edilmesini istedi. Tenzile Erdoğan için cemaatten helallik istenildiği sırada Başbakan Erdoğan gözyaşlarını tutamadı.
 
‘Bütün annelere rahmet’
 
Görmez, helallik aldıktan sonra yaptığı konuşmada, “Yüce Rabbimiz, merhumenin şahsında bütün insanlığa hizmet eden, hayırlı evlatlar yetiştiren bütün annelere rahmet eylesin” dedi.
 
Fatih Camii’ndeki törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan, Tenzile Erdoğan’ın tabutuna cenaze aracına kadar birlikte omuz verdi. Başbakan Erdoğan daha sonra yanına gelen eski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın taziyesini kabul etti. Başbakan Erdoğan, Tenzile Erdoğan’ın cenazesinin yer aldığı araca, kardeşi Mustafa Erdoğan ile birlikte bindi.
Daha sonra Fatih Camii’nden ayrılan cenaze aracı, Karacaahmet Mezarlığı’na doğru yola çıktı. Cenaze aracının ardından Fatih Camii’nden ayrılan Cumhurbaşkanı Gül, makam aracının camından vatandaşları selamladı. Erdoğan, cenaze aracıyla Fevzipaşa Caddesi’nden geçerken bazı vatandaşlar Erdoğan’a, “Başınız sağ olsun Başbakanım” diye seslendi.
 
İlk toprağı Erdoğan attı
 
Tenzile Erdoğan’ın cezanezini taşıyan araç, Dr. Eyüp Aksoy Caddesi üzerindeki gasilhane girişinden Karacaahmet Mezarlığı’na giriş yaptı. Cenaze aracının mezarlığa girmesinin hemen ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün makam aracı da aynı konvoyla mezarlığa girdi. Cenaze aracından inen Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül ve cenazeye katılan bakanlarla birlikte defin işleminin yapılacağı mezarlığa doğru yürüdü.
Başbakan Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan defnin gerçekleşeceği kabre inerek, Tenzile Erdoğan’ın cenazesini birlikte toprağa koydular. Defin işleminin ardından, Başbakan Erdoğan ilk toprağı attı. Tenzile Erdoğan’ın mezarına daha sonra Başbakan Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan, ardından da Bilal Erdoğan, Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın da yer aldığı çok sayıda kişi tarafından toprak atıldı.
 
Karacahmet Mezarlığı’nde yaklaşık 2 saat 45 dakika kalan Erdoğan, camiden Kısıklı’daki konutuna döndü. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız