SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakanı da Dinlemediler

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:28:09
Başbakanı da Dinlemediler
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 10 Ekim’de geldiği Malatya’da İnönü Stadı’nın TOKİ’den alınarak şehir halkının kullanımı için Yeşil Kuşak Projesi’ne verileceğini söylemesine karşın, stadın yeri için yeni imar düzenlemesi yapıldığı bildirildi.9 Ekim’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnönü Stadı’nın konut+ticaret alanı olması için imar değişikliğini onaylamış olduğu, söz konusu bakanlığının Malatya il müdürlüğünün resmi internet sitesinde 7 Kasım günü yayınlanan bir duyuruyla ortaya çıktı.10 Ekim günü Malatya ziyaretini gerçekleştiren ve burada bölgedeki Yeşil Kuşak Projesi için İnönü Stadı'nın yerinin iadesi isteği kendisine iletilince, tahsis talimatı veren Başbakan Davutoğlu'nun bu talimatından 28 gün sonra imar değişikliğinin ilanının yapılması, başbakanın sözünün dikkate alınmadığı şeklinde yorumlanıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 10 Ekim günü geldiği Malatya’da İnönü Stadı’nın bulunduğu alanın TOKİ’den alınarak şehir halkının kullanımına sunulması konusundaki talep için, “Bir Yeşil Kuşak projesi varmış, orada stadyumda kalan TOKİ ile bir arsa takası konusu beklentideymiş. İnşallah onu bir şekilde çözeceğiz. Malatya’yı daha da yeşil kılacak o projeye destek olacağız” demişti. Başbakan Davutoğlu’nun Malatya programı sonrasında AKP'lilerce yapılan resmi açıklamalarda İnönü Stadı’nın Yeşil Kuşak Projesi için verildiği açıklanmıştı.

ÖYLE OLMADI, İMAR DEĞİŞİKLİĞİ ASKIYA ÇIKTI

Malatya İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü 7 Kasım Cuma günü Malatya kamuoyunun ilgisini çeken bir ilanı askıya çıkardı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün kurumsal internet sitesinde de yapılan duyuruda , “Stadyum Alanının Gençlik ve Spor Bakanlığından TOKİ’ye devredilmesiyle Stadyum Alanının İmar Planında Kullanım amacının Konut+Ticaret kullanımına dönüştürülmesi amacıyla hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına ilişkin 3194 sayılı İmar Kanunun 18. Maddesi hükümlerince hazırlanan imar uygulaması 09.10.2014 tarih ve 16159 sayılı Bakanlık Makamı Olur’u ile onaylanmıştır” denildi. İmar değişikliğine ilişkin itirazlar  için 1 ay süre verildi.

BAŞBAKAN DUYARLI, ONLAR DUYARSIZ KALMIŞ

BBaşbakan Davutoğlu’nun Malatya programında bulunan TOKİ Başkanının, Başbakan Davutoğlu’nun verdiği söze karşın,  imar değişikliği talebinin geri alınmaması,  Malatya Büyükşehir Belediyesi, AKP'li Milletvekilleri ve Battalgazi Belediyesi’nin gelişmelere karşı duyarsız kaldığını, konuyu takip etmediklerini de ortaya koydu.

Davutoğlu'nun Malatya'daki sözlerinden sonra konunun takipçisi olmadığı anlaşılan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, bilboardlara astırdığı afişlerle, Başbakana projeye desteğinden dolayı teşekkür etmişti.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız