SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başbakanı Taklit Ediyorlar!'

A- A+ PAYLAŞ

MHP il başkanı Ömer Ekici, AKP milletvekilleri ve Belediye başkanının Beydağı- Yamaç Mahallelerinde yaptıkları bilgilendirme konferansında "sanal mutluluk tablosu" çizmeye çalıştıklarını ve başbakanı taklit ettiklerini öne sürdü.

Ekici, düzenlediği basın toplantısında şu iddia ve değerlendirmelerde bulundu:

"Dün Beydağı - Yamaç mahallelerinde, Kentsel dönüşümle ilgili AKP milletvekillerinin bölgede yapmış oldukları bilgilendirme toplantısında ; vatandaşın kafasını karıştırmışlar,rakamlarla oynayarak, içi boş açıklamalarla sanal mutluluk tablosu çizmeye çalışmışlardır.

Bayındırlık birim fiyatlarının normal artışını bir kazanım olarak sunmuşlar.Yapılacak binaların geçen yıl ile bu yıl arasındaki 40 bin tl’ye varan artışları söylememişlerdir. İndirim yapılacağını söylemişler, ama bina maliyetlerine o bölgeye götürdükleri yoldan tutunda, döşedikleri parke, yaptıkları okul , sağlık ocağı, ana okulu ,park v.s tüm sosyal amaçlı yapıların parasını da o konutlara ekleyerek yüzde 40 indirim yaptıklarını söylememişlerdir.Aslında oy isterken vatandaşa verdikleri sözü oy aldıktan sonra tutmadıkları görülmektedir.

Oysa, orada bizce yapılması gereken; evi olan herkese mutlak karşılığı bir ev verilmesi olmalıdır.Diğer değerlendirmeler farklı ele alınmalıdır.

Oraya uygulayacakları imar yapılanmasını göz önünde bulundurarak vatandaşın ev ve arsasını yeni oluşacak imarla kıymetlenmesi ölçü olarak alınmalıdır.Aksi takdirde bugünkü değerlendirme gerçek değeri olmayacaktır.Vatandaşa verilen söz yerine getirilmemiş olacaktır.

Demokrasi ,insan hakları ,hoş görü , garip - guraba söylemlerinin nasıl maske olarak kullanıldığı bir kez daha açık ve net olarak görülmüştür. Mağduriyetlerini ve bunun nasıl giderilmesi gerektiği yönünde düşüncelerini söylemek ve pankartla duyurmak isteyen vatandaşa; kendilerinin düşündükleri gibi düşünmeyenleri sayın Başbakan’ın Mersinde bir çiftçiye;’’ananı da al git’’diyerek kovuğu gibi bunlarda itiraz eden mahalleliye bizim önerilerimizi kabul etmeyenler burayı terk edip gitsinler diyebilecek kadar vatandaşa tahammülsüz kibir yüklü bir tavır sergilemişlerdir.

Bunlar muhalif ses duymak istemiyor.Kimsenin kendilerine muhalefet yapmalarına, yanlışlarını söylemelerine tahammül edemiyor.Sayın Başbakan’ın muhalefetle ve kurumlarla çatışmayı siyaset olarak benimsediği ve öfkenin bir siyaset sanatı olduğunu söylediği için bunlarda;

Sayın Başbakan’ı taklit ediyorlar galiba!...

Vatandaşa istemezlerse Başbakan’ın’’one munit’’ diyeceğini söylemektedirler.

Sayın Başbakan’ın İsrail Cumhurbaşkanı’na ‘’one munit’’demiş yarım saat sonra, ‘’ben ona demedim moderatöre dedim’’ diyerek değiştirmiştir.Sözünün arkasında duramamıştır.Bunlar da; Başbakan’ı örnek gösteriyorlar.Demek ki, verilen sözler şimdiden görüldüğü gibi tutulmayacak.

Bu ikiyüzlülüğün hesabını mutlaka hesap günü geldiğinde; Kernekli’ler soracaktır, diyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız