SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başbakanımız Gelemeyecek..'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:13:51
'Başbakanımız Gelemeyecek..'
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi’nin Cuma günü yapılacak olan akademik yıl açılışına hükümet kanadından katılım olmayacak.

İnönü Üniversitesi’nin akademik yıl açılış töreni 24 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Son anda bir gelişme yaşanmaması halinde, üniversitenin akademik yıl açılış törenine Hükümet kanadından bakan katılımı beklenmiyor.

Ancak, İnönü Üniversitesi’nin Turgut Özal Tıp Merkezi’nin enerji ihtiyacının bir bölümünü karşılamak için yapımını sonuçlandırdığı Türkiye'nin en büyük Güneş Enerjisi Santrali’nin açılışı için önümüzdeki aylarda düzenlenecek olan açılış törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılacağı öğrenildi. 

BAŞBAKAN GELECEKTİ AMA..

Bu arada İnönü Üniversitesi'nin akademik yıl açılışına, 10 Ekim'de Malatya'ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılması planlanıyor iken, bu program daha sonra, üniversite açılışları ile ilgili strateji değişikliği gerekçesiyle iptal edilmişti.

Hürriyet Yazarı Vahap Munyar,  Başbakanın üniversite açılışına niye katılmadığına  ilişkin, geçtiğimiz günlerde şunları yazmıştı:

"...BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu'nun ilgili danışmanlarından biri, Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Cemil Çelik'i aradı:

- Sayın Başbakanımız Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nin akademik yıl açılışına katılacak. Sonra da Malatya'da üniversitenizin akademik yıl törenine katılmayı planlıyor.

Prof. Çelik, İnönü Üniversitesi'nin akademik yıl açılış takvimini belirlemek üzere bir yandan Başbakanlık'tan haber beklerken, hazırlıklara da başladı. Çok geçmeden aynı danışman yeniden aradı:

- Sayın Başbakanımızın stratejisinde bir değişiklik oldu. Şimdilik üniversitelerin akademik yıl açılışlarına katılmayacak. Dolayısıyla İnönü Üniversitesi'ne de

gelemeyecek."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız