SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başbakanımız Talimat Verdi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:59:31
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Şeker Fabrikası arazisinin Malatyalılara kazandırılması talebimizi daha öncede Sayın Başbakanımıza iletmiştik. Sayın Başbakanım, Maliye Bakanı ve Özelleştirme İdaresi’ne talimatlarını verdi. ‘Burası özelleştirmeden çıkartılsın ve Malatyalılara kazandırılsın’ dedi.

Milletvekili Çalık, Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta sonu Malatya’ya yaptığı ziyaretle ilgili olarak yaptığı değerlendirme de, “Çok büyük bir coşku ile başbakanımızı karşılayan Malatyalılara ve vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Bir sevgi seli vardı. Sayın Başbakanımıza yoğun bir sevgi gösterildi. Sayın başbakanımız buradan giderken Malatyalılara ve görev yapan herekse teşekkür etti” dedi.

Milletvekili Çalık, “Başbakanımız Malatya’da 2 gün kaldı ve Malatya’ya verdiği önemi bize gösterdi. Malatya’da küçük bir bakanlar kurulu kabinesi toplantısı yapıldı. Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım, Tarım Bakanımız Sayın Mehdi Eker, Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı, Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz ve Başbakanlık Müsteşarı Sayın Efkan Ala ile birlikte birçok bürokratımızı Malatya’ya geldi. Her gittiğimiz yerde sorunlar ve talepler anında sayın başbakanımıza iletildi. Başbakanımızda talimatını bakanlarımıza verdi” dedi.

Yapılan açılışlara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini gördüklerini belirten Milletvekili Öznur Çalık, “Toplam tutarı 776 milyon TL olan 93 tane eserin açılışı yapıldı. Sayın Başbakanımıza sunumlarımız oldu. Hızlı tren ile ilgili olarak sayın başbakanımız, Ulaştırma Bakanına hızlı terinin daha erkene çekilmesi ile ilgili talimatlarını verdi. İkinci üniversite ile ilgili olarak ise sayın başbakanımız takibinin yapılması ve birkez daha incelenmesi için Milli eğitim Bakanımıza talimat verdi. Kuzey çevreyolu ile ilgili olarak özellikle toplulaştırma çalışmaları için Tarım Bakanımıza talimat verdi. Şoför Eğitim Alayı için sayın başbakanımız ‘bu çok önemli ve güzel bir proje’ dedi ve takibini Milli Savunma Bakanımıza verdi. Malatya Belediye Başkanımızın makamında iletilen konulardan birisi de şeker Fabrikası arazisi ile ilgili konuydu. Bununla ilgili olarak Şeker Fabrikası arazisinin Malatyalılara kazandırılması talebimizi daha öncede Sayın Başbakanımıza iletmiştik. Sayın Başbakanım, Maliye Bakanı ve Özelleştirme İdaresi’ne talimatlarını verdi. ‘Burası özelleştirmeden çıkartılsın ve Malatyalılara kazandırılsın’ dedi. Bu durum Malatyalılar için çok önemli bir müjdedir. Şeker Fabrikasının arazisi Malatyalılara kazandırılacak ve orada çok güzel görsel bir alan oluşturulacak. Gençlik ve Spor Bakanımıza Kapalı Spor Salonu’nun 5 bin kişilik olmasını talimatını verdi ve Doğanşehir’e ise kapalı spor salonu yapılacak. Sayın Başbakanımız çok ender illerde 2 gün kalıyor ve Malatya’da da 2 gün kaldı. Sayın Başbakanımıza sorunları yerinde iletme imkanı oldu. Sayın Başbakanımıza ve bakanlarımıza teşekkür ediyoruz ” şeklinde bilgi verdi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız