SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başbakanımızın Yanındayız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:59:45
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Gezi Parkı olaylarından dolayı en büyük zararın esnaf ve sanatkar kesimince yaşandığını belirterek, “Dün de Sayın Başbakanımızın yanındaydık, bugünde yanındayız ve yarında Sayın Başbakanımızın yanında olacağız” dedi.

Keskin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşme hakkında bilgi vererek, “Son günlerde meydana gelen olaylara yönelik olarak esnafın ve sanatkarlar kesimininin rahatsızlığını dile getirmek adına TESK Yönetimi olarak Sayın Başbakanımızdan randevu talep ettik. Sayın Başbakanımızda TESK’in randevu talebini kabul ederek, TESK Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken başkanlığındaki TESK heyetiyle görüştü. Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Son günlerde meydana gelen eylemlerde en büyük zararı ve mağduriyeti esnaf ve sanatkar kesimi yaşamıştır. Kepenkleri indirilen, kırılan, vitrini dağıtılan, malı talan edilen, aracı yakılan, yolcusuyla saatlerce yolda bekletilen, siftah yapmasına müsaade edilmeyen, senetleri geri döndürülen kesim esnaf ve sanatkar kesimi olmuştur. 15 gündür dükkanı kapatılan kesim esnaf ve sanatkar kesimi olmuştur. Gelinen durum esnaf ve sanatkar için bıçağın kemiğe dayandığı nokta olmuştur. Hak ve hukuk aramanın bir sorumluluğu ve çizgisi vardır. Sokakta terör estirmekle, esnaf ve sanatkarın kepengini indirmekle, kırmakla, dükkanını talan etmekle hak aranmaz. Bunun adı demokratik talep değil, terörizmdir. Artık bundan sonra yapılacak eylemlerde esnaf ve sanatkara uzanan ellere karşı duracağız. Kim olursa olsun, hangi kesim olursa olsun, cadde ve yol kapatarak esnaf ve sanatkarın mağduriyetine neden olamaz. Hak aradığını iddia eden insanlar ile bu eylemlere destek verenler, önce başka insanların mağduriyetine sebep olmaktan kaçınmalıdır. Sokakları ve caddeleri savaş alanına çevirmek, bu ülkenin geleceği için yapılabilecek en büyük kötülüktür. Emperyalizme karşı olduklarını iddia edenler, ne yazık ki gerçekleştirdikleri ve ancak terörizmle bağdaştırılabilecek eylemlerle, bölgesinde güçlenen Türkiye’yi içte zayıflatarak emperyalizmin taleplerini karşılamış oluyorlar ve emperyalizmin politikalarını uygulamış oluyorlar” ifadelerini kullandı.

Keskin, sözlerine şöyle devam etti:

“30 yılı aşkındır yaşanan terör sorununun ‘Barış Süreci’ ile birlikte bitiş noktasına gelindiği bir zamanda yaşatılan sokak terörü olayları dikkat çekicidir. Bölgesinde güçlenen, Ortadoğu ve bölgesinde lider ülke olan Türkiye’nin bu gelişimi dış güçleri elbette rahatsız etmiştir. Türkiye artık bölgesinde lider ülkedir ve sayın başbakanımızda bir dünya lideridir. Türkiye’nin yakaladığı lider ülke vasfını kabullenemeyenler, 30 yıllık terör sorununun bitmesini hazmedemeyenler, başlatılan büyük projelerden rahatsız olanlar ne yazık ki Türkiye’yi yeni bir sokak terörü ile karşı karşıya bırakmışlardır. Esnaf ve sanatkar kesimi olarak yapılmak istenen ve yaşatılmak istenen oyunların farkında ve bilincindeyiz. Bu nedenle dünde Sayın Başbakanımızın yanındaydık, bugünde yanındayız ve yarında Sayın Başbakanımızın yanında olacağız. Her şey Türkiye’miz içindir.”

“Terörizmden uzak her türlü hak arayışına saygı duyuyoruz” diyen Şevket Keskin, konuşmasına şu ifadeleri kullanarak devam etti:

“Başkasının hak ve hukukunun çiğnenmeden yapılan demokratik eylemlere saygıyla bakarız. Ancak, yapılan son eylemlerde yer alan gençlerimizin ne Osmanlı nesli olduğunu gördük ne de Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı gençlik olarak gördük. Bu durumda toplum olarak bizlere büyük görevler düşmektedir. Anne ve babalar olarak, gençlerimize sahip çıkma, geleceğe hazırlama konusunda daha özverili olmalıyız. Elbette gençliğimiz haklı oldukları konularda, mağdur oldukları uygulamalarda eylem yapacaktır. Ama gençlerimiz kendi ülkesine zarar veren eylemlerden uzak durma bilincini taşıyabilmelidir. Gençlerimiz her türlü terör eylem ve söylemlerinden uzak durmalıdır. Gençlerimizin elinde taş ve molotof değil, bilgisayar ve kitap olmalıdır.”

Keskin, “Sokakta başlayan eylemlerin muhalefet partilerince hükümete bir dayatma şekline dönüştürülmesi yanlıştır. Muhalefet partilerimiz sokaktaki terörizme ulaşan eylemlere destek vermekten kaçınmalıdır. Türkiye, sokak eylemleri ile iktidar değiştirecek kadar küçük bir ülke değildir” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız