SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başbakanın Adı Altına Sığınıyor'

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:36:42
'Başbakanın Adı Altına Sığınıyor'
A- A+ PAYLAŞ

Seçim çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Hakan İnci, şehir merkezinde esnafları, HİMYAÇ-DER'i  ziyaret ederek sorunlarını dinledi, ardından da Yeşiltepe’de mahalle toplantıları düzenledi.

ZİYARETLERE EŞİ DE KATILDI..

CHP’li Hakan İnci, ilk olarak Malatya merkez İnönü Caddesi’ndeki esnafları ziyaret etti. İnci’nin esnaf ziyaretlerine eşi Dilek İnci’nin yanı sıra CHP Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar da katıldı. Yoğun bir ilgiyle karşılaşan Hakan İnci, esnafların sorunlarını dinlerken, cadde boyunca da vatandaşlar tarafından sık sık durduruldu. Halkın yoğun ilgisinden memnun kalan İnci, kendisiyle görüşen vatandaşların sorularını yanıtladı, taleplerini not aldı.

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, esnaf ziyaretlerinin ardından Yeşiltepe’de toplantılar düzenledi. Yeşiltepe’deki ilk toplantısını Sazlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Lokali’nin önünde yapan İnci, burada vatandaşlara hitap etti. İnci, yaptığı konuşmada, bugüne kadar Malatya’nın 150 civarında köyünü gezdiğini belirterek, “Gittiğimiz yerlerde sorunların neredeyse aynı olduğunu görüyoruz. Yol, kanalizasyon gibi sorunlar Malatya’nın her yerinde yaşanıyor” diye konuştu. 

CHP’li İnci, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şu anda büyükşehir belediye başkanı olmak öyle basit bir şey değil. Bugün Arguvan’ın Çakmak köyünden Kuluncak’ın Sofular beldesine kadar hepsi sana bağlı olacak. Ben geçen gün Malatya Belediyesi’ne ambulans helikopter alacağımızı söylemiştim. Belki AKP’liler beni o anda izlerken gülmüş olabilirler. Ama dün televizyonda bir haber izledik. Dört yaşındaki çocuğu çuvala koyup doktora götürürlerken çocuk rahmetli oldu. Türkiye’nin gerçeği bu! Biz ambulans helikopter alacağız derken yarın Malatya’daki benim hemşerimin çocuğu o çuvalda ölmesin diye ben onu alacağım diyorum.”

AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır’ın halen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin altına sığınarak siyaset yaptığını belirten CHP’li Hakan İnci, “Sen bir büyükşehir adayısın. Başbakan mı gelip burada kaldırımlara bakacak, başbakan mı buradaki altyapı sorunlarını çözecek, başbakan mı Sofular’da yaşayan çocuğun geleceğine karar verecek? Büyükşehir belediye başkanı ne demek, sen önce onu anla” ifadelerini kaydetti. 

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi’nin Akçadağ’ın Kozluca beldesinde yaptığı konuşmayı da eleştiren CHP’li Hakan İnci, şöyle devam etti: "Sayın Tüfenkçi diyor ki daha bunların büyükşehir yasasından haberi yok. Ben daha önce Sayın Çalık’a çağrı yapmıştım, şimdi de kendisine çağrı yapıyorum: Belediye başkanı, kendisi ve ben, üçümüz oturalım. Hem büyükşehir yasasını, hem belediyeciliği tartışalım, ondan sonra konuşsunlar. Belediye başkanının gezdiği yerlerde hala bir şey anlattığını görmüyoruz. Diyor ki ‘Birlikte hayal ettik, birlikte başardık.’ Şimdi ben merak ediyorum, Ahmet Çakır neyi hayal etti, neyi başardı? Bunu anlayamadım. Bize bir liste olarak sunarsa, biz de hayallerinin ne olduğunu ve neyi başardığını anlarız. Artık Malatyalının bunlara karnı tok.”

Hakan İnci’nin konuşmasının ardından Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Muhtarı Ahmet Temelli, mahallerinin sorunlarını içeren bir dosyayı İnci’ye sundu. İnci, muhtar Temelli’ye sorunlarla yakından ilgileneceği sözünü verdi. 

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, Yeşiltepe Gazi Mahallesi’nde düzenlediği toplantıda da halka hitap ederek, projelerini anlattı. 

HİMYAÇ DER'DE..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Hakan İnci, Himayeye Muhtaç Yaşlılar, Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği (HİMYAÇ-DER) Genel Merkezi’ni ziyaret etti. HİMYAÇ-DER Genel Başkanı A. Ece Budan ve dernek yöneticileriyle görüşen Hakan İnci’nin ziyaretine; İnci’nin eşi Dilek İnci, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tunçer ve CHP Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar da katıldı. 

Ziyarette ilk olarak söz alan HİMYAÇ-DER Genel Başkanı A. Ece Budan, CHP’li İnci’ye ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, dernek hakkında bilgiler verdi. Derneğin 1994 yılında kurulduğunu kaydeden Budan, “2011 yılında genel merkezi Malatya’ya alarak, Türkiye genelinde şubeleşmeye çalıştık. Derneğimiz; Çocuk Esirgeme Kurumları, kız yurdu, erkek yurdu ve huzurevinde kalanlarla birlikte sokak çocukları ve mağdur kadınların haklarını aramak amacıyla kurulmuş bir dernek. Daha çok amacımız kadınlarımızın ve çocuklarımızın hukuksal, ekonomik, eğitim ve sosyal sorunlarına aracı olmak ve bir köprü vazifesi görmektir” diye konuştu. 

Daha sonra söz alan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci ise sivil toplum örgütü (STK) kurmak, yönetmek ve sürekliliğini sağlamanın çok zor bir iş olduğunu belirterek, “Bunu bir sivil toplum örgütü başkanı olarak ben de gayet iyi biliyorum. O yüzden sizin bu çabalarınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Sivil toplum örgütçü olduğumdan dolayı onların yerel yönetimlerden beklentilerinin neler olduğunu, hangi konularda ortak çalışmalar yapılabileceğini biliyorum” ifadelerini kaydetti. HİMYAÇ-DER’in çalışmalarına benzer çalışmaları kendilerinin de yaptığını belirten CHP’li İnci, “Engelli çocuklarımızla ilgili çalışmalarımız oldu. Engelli haklarının neler olduğuna dair eğitimler verdik, kitapçıklar bastırdık. Şu bir gerçek ki insanlar kendi yasal haklarını pek bilmiyorlar. Bu çok büyük bir eksiklik. Dolayısıyla bu konuda bir farkındalık yaratmak, bir öncülük yaratmak çok önemli. Bunu yaptığınız için sizi tebrik ediyorum” dedi. 

Sivil toplum örgütleriyle olan ilişkileri her zaman üst düzeyde tutacaklarını vurgulayan CHP’li Hakan İnci, şöyle devam etti: “Belediyede meclis kararları çıkmadan önce o konuyla ilgili ne kadar sivil toplum örgütü varsa –görüşü ne olursa olsun- herkesi davet edeceğiz. Kararlar daha yasalaşmadan, meclisten geçmeden tartışmasını yapacağız, ondan sonra kararları geçireceğiz. Şu andaki uygulamalarda, biliyorsunuz kimseye danışılmadan, kapalı kapılar ardında kararlar alınıyor ve hayata geçiriliyor. Sizler de bunu meclis kararından sonra öğreniyorsunuz, eleştiride bulunuyorsunuz, ama maalesef pek amaca da ulaşamıyorsunuz. Biz STK’ların yaşadığı sorunları iyi biliyoruz, bu nedenle STK’larla birlikte çok ciddi çalışmalar yapacağız.” 

Malatya’da bir kadın konukevine ihtiyaç olduğunu belirten HİMYAÇ-DER Genel Başkanı A. Ece Budan’ın bu görüşüne katıldığını ifade eden CHP Büyükşehir Adayı Hakan İnci, “Biz belediyeciliğin sosyal yönüne çok önem verdiğimiz için bu konuda çalışmalar yapacağız. Bunun projelerini de oluşturduk. Engelli merkezi, ilçelere gençlik ve kadın merkezleri projelerimiz var. Bu merkezlerimiz bünyesinde kadın konukevi olarak hizmet edecek bir bölümümüz de mutlaka olacaktır” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız