SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başbakanın Duyarlılığı Sayesinde'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekilleri Fuat Ölmeztoprak, Mücahit Fındıklı ve Öznur Çalık kayısıdaki don zararından sonra üreticiye destek ödemesi yapılması ve kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin kararın Resmi Gazete'de yayınlandığını duyurdular.

"RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI"
Ölmeztoprak'ın TBMM'deki sekreteryasından konuya ilişkin yayınlanan basın bülteni şöyle:

"AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Malatya’nın en önemli tarımsal gelir kaynağı kayısıda yaşanan çiçek dönemindeki don olayında zarar gören üreticilere telafi edici destek ödemesi yapılması ve bu çiftçilerin Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine olan Kredi Borçlarının ertelenmesine ilişkin kararın resmi gazetede yayımlandığını bildirdi.

Malatya'mızın en önemli tarımsal gelir kaynağı kayısıda 16-20 Mart 2010 tarihlerinde gece yaşanan don olayı nedeniyle Merkez dahil tüm ilçelerimizde bulunan kayısı ağaçlarımızda büyük oranlarda maddi zararlar meydana gelmiştir. Yaşanan afetin yaralarını sarmak, çiftçilerimizin yegane geçim kaynağı olan kayısımızda meydana gelen hasarın tazmin edilebilmesi adına Malatya Milletvekilleri olarak sürecin başından itibaren Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile istişare halinde olduklarını ve ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde bilgiler aldıklarını hatırlatan Ölmeztoprak sözlerini şöyle sürdürdü;

'Malatya ilimizdeki bazı ilçelerde üreticilerin dondan zarar gören bahçelerinin hasar tespiti çalışmaları şu anda devam etmektedir. Zararın değerlendirilmesinde oluşan hasar komisyon ekipleri sonuçları Tarım ve Köyişleri Bakanlığına göndermektedir.Meydana gelen afetin neticeleri hepimizi derinden üzmüş ve esnaflarımız ve istihdam açısından olumsuzluk yaratmıştır.Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuya duyarlılığı neticesinde Malatya’mızında yer aldığı don afetine maruz kalan ülke genelindeki 26 ildeki üreticilerinin yüzde 30 ve üzerindeki ürün zararlarına dekar başına 150 TL don afet desteği ödenmesi ve Ziraat bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin karar bugünkü resmi gazetede yayımlanmış olup üreticilerimizin özellikle Çiftçi Kayıt Sistemini güncelletmeleri ve dilekçe ile tarım müdürlüklerine gitmeleri gerekmektedir.'

Ölmeztoprak,Kayısıdaki don afeti ödemesi kapsamında hasar tespiti çalışmalarının bitim sürecinden sonra Malatya il ve ilçeler bazında zarar gören çiftçi sayısının belirleneceğini,kadastro rakamlarının ortaya çıkacağını, listelerin askıya çıkartılacağını ve yasal olarak ne kadar ödeme tutarının olacağının netleşeceğini söyledi."

DUYARLILIĞIN GÖSTERGESİ..
AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı da, dondan zarar gören kayısı üreticilerine dekar başına 150 TL para verilmesi ve kredi borçlarını 1 yıl süreyle ertelenmesinin hükümetin çiftçiye karşı duyarlı oluşunun bir göstergesi olduğunu söyledi.

Fındıklı yaptığı açıklamada, "Don olayı yaşandığında bizler, zaten üzüntü içinde olan çiftçimizi ve Malatya kamuoyunu daha da fazla üzmemek için çıkıp duygusal davranmak yerine, çiftçi zararlarının nasıl karşılanacağı konusunda çalışma yaptık. Don olayının yaşandığı dönemde de çiftçi zararlarının karşılanacağını ve hükümetimizin çiftçinin yanında olacağını söylemiştik. Bugün o sözümüzün gerçekleştiğini kamuoyu görmüştür. Kamuoyu şunu bilmelidir, sorunları çözmek ağlamakla olmaz. Hükümetimiz, Malatya ile aynı anda 26 ildeki çiftçimize dondan dolayı afet yardımı yapacaktır. Bu önemli bir gelişmedir. Hükümetimiz, sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmiştir" dedi.

Fındıklı, afet desteklerini kısa sürede çiftçiye ulaştırılması konusunda da çalışma yapacaklarını söyleyerek, "AK Parti, her zaman çiftçinin yanında olmuştur, olmaya devam edecektir" dedi.

"BİZLERİ MUTLU ETTİ.."
Bakanlar Kurulu Kararı ile ilgili bir değerlendirme yapan AKP Milletvekili Öznur Çalık da “Yaşanan Afetin yaralarını sarmak, çiftçilerimizin yegane geçim kaynağı olan kayısımızda meydana gelen hasarın tazmin edilebilmesi adına Malatya Milletvekilleri ve İl Başkanımız olarak sürecin başından itibaren, başta Sayın Başbakanımız olmak üzere Tarım Bakanımız, ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunduk. Sayın Başbakanımız da konunun önemine binaen Tarım Bakanımıza konunun takibi ve hasarın tespiti ile ilgili talimatlarını verdiler. Tarım Bakanlığından bir heyet İlimizde incelemelerde bulundu ve hasar tespit raporlarını hazırladılar. Bunun neticesinde Sayın Başbakanımızın teveccühleri, Sayın Tarım Bakanımızın destekleriyle “Don Afetleri Nedeniyle Zarar Gören Çiftçilere Telafi Edici Destek Ödemesi Yapılması ve Bu Çiftçilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ile Tarım Kredi Kooperatiflerine Olan Tarımsal Kredi Borçlarının Ertelenmesine İlişkin Karar” Bakanlar Kurulunda onaylanmış, resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Geçen Hafta içerisinde Esnaf ve Sanatkârlar Odası ziyaretimizde de Tarım Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı nezdinde çalışmaların tamamlandığını ve çiftçilerimizin hasarlarını tazmin edilmesi ile ilgili kararın onay için Bakanlar Kurulumuza sevk edildiği Müjdesini vermiştik. Don afeti desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerimizin, bu Kararın yayımı tarihinden itibaren bir ay içerisinde, Çiftçi Kayıt Sistemi bilgilerini güncelleyerek Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Birçok ailenin geçim kaynağı olan kaysımızda yaşanan bu afet olayı hepimizi derinden üzmüştür. Ancak yapmış olduğumuz girişimler neticesinde Çiftçilerimizin mağdur edilmeyecek olmaları bizi son derece mutlu etmiştir. Bu vesileyle başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, Tarım Bakanımıza ve konuyla ilgili çalışma yapan tüm görevlilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bu tür afetlerin bir daha yaşanmamasını umut ediyor, çiftçilerimize bol kazanç, sağlık ve huzur temenni ediyorum.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız