SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakanın Küstüğü Malatyalı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:23:38
Başbakanın Küstüğü Malatyalı
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul silüetini bozan gökdeleni nedeniyle eleştirdiği ve küstüğünü söylediği işadamı Mesut Toprak, Malatyalı.

Zeytinburnu'nda yükselen 36 katlı OnaltıDokuz gökdelen inşaatıyla ilgili olarak eleştiride bulunan Başbakan Erdoğan, "Tıraşlayın dedim. Ama hiçbir şey yapmadılar. O yüzden kırıldım, 5 yıldır sahibi ile konuşmuyorum" demişti. 

Başbakanın küstüğünü söylediği işadamı Malatyalı işadamı Mesut Toprak, turizm ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren, daha sonra da gayrimenkul sektörüne yönelen bir isim. Toprak, tartışma konusu inşaatı yaptığı gökdelenin 28 bin metrekarelik arsasını, TMSF'den 45 milyon dolara satın almış. Toprak'ın gayrimenkul sektöründe faaliyet gösterdiği Astay adlı firması, 2004 yılında kuruldu.

"BİLMİYORUM, HİÇBİR ŞEY BİLMİYORUM.."

Başbakanın sitemi üzerine hurriyet.com tr'ye konuşan Toprak, Başbakan Erdoğan'ın kendisine kırgın olması konusunda, "Bilmiyorum. Hiçbir şey bilmiyorum" dedi. 

Peki projede değişiklik yapmak mümkün mü? İşadamı Mesut Toprak, çok tartışılan projede bir yıldır maliklerin yaşadığını söyledi, "Projede değişiklik yapmak mümkün değil" dedi. 

Toprak, projede herhangi bir yasal sıkıntı olup olmadığı sorusu üzerine ise şu cevabı verdi: 

"Bizim ne ruhsatımızda ne de imarımızda hiçbir sıkıntı yok. Yaptığımız proje tamamen aldığımız imar planına uygundur. Yasal olmayan hiçbir şeyimiz yok. 42 yıllık iş hayatımda yasal olmayan hiçbir işe imza atmadım." 

MESUT TOPRAK KİMDİR?

Başbakanın eleştirilerine muhatap olan Malatya- Darende kökenli işadamı Mesut Toprak yıllar önce Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan söyleşisinde iş dünyasına girişini şöyle anlatmıştı: 

Hürriyet: Ticaret hayatınız ne zaman başladı?

Mesut Toprak: 1972’de Sultanhamam’da çalışmaya başladım. 5 yıl çeşitli firmalarda çalıştım. 1977’de, 17 yaşımda kendi şirketimi kurmak istedim. Vergi dairesine müracaat ettim, babamın kefil olmasını istediler. Babam çalışmama karşıydı. Ben de 18 yaşımı doldurunca şirketimi kurdum. 1987’ye kadar ihracatçılara ve Anadolu’daki firmalara mal sattım. 1989’a kadar sadece kumaş ticareti yaptım. 1989’da Tayteks’i kurarak, hazır giyim sektörüne girdim. Şirketlerimin kurucusu benim, ama o işi beraber götürebileceğim bir ortağım mutlaka var. Tayteks’teki ortağım Vedat Pembecioğlu, konfeksiyonda Osman Akdağ, turizmdeki ortağım da Tavit Köletavitoğlu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız