SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başbakanın Sözü Yerde Kaldı!'

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, TBMM genel kurulunda sözalarak, büyükşehir konusunda Başbakan ve İçişleri bakanının verdiği sözlerin yerde kaldığını, bunu kendisinin hazmedemediğini söyledi.

Aslanoğlu'nun konuşması meclis tutanaklarında şöyle yeraldı:

"FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Malatya) - Sayın Başkan, çok değerli milletvekilleri; bu maddede bir yetki maddesi var. Ben de düşündüm ki herhâlde iktidar bir yetki alacak, hakkı yenen belediyelerin hakkını vermek için bir yetki istiyor herhâlde, öyle düşünmüştüm.

Sayın milletvekilleri, benim ülkemin, benim bir bakanımın, benim bir başbakanımın verdiği sözün yerde kalmasını ben hazmedemem, ben hazmedemiyorum. Ben bu Meclisin bir milletvekili olarak benim bir bakanımın ağzından bir şey çıktıysa, bu yerine gelmiyorsa bu benim için bir züldür, bir milletvekili olarak. Eğer bu ülkenin Başbakanı bir söz veriyorsa bu yerine gelmiyorsa çok üzülürüm, çok üzülürüm.

Sayın İçişleri Bakanı referandumda Şanlıurfa'ya gidip "Şu illeri büyükşehir yapıyoruz." diye müjde verdi mi vermedi mi? Verdi mi vermedi mi? (AK PARTİ sıralarından gürültüler)

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Devamla) - İki, Sayın Başbakan Denizli'ye gittiğinde "Ey Denizliler, size müjde." dedi mi demedi mi? Ha, ben de diyorum, şu üzüntümü söylüyorum: Ben, bu ülkenin Başbakanının, bu ülkenin bir bakanının sözünün yerde kalmasını hazmedemiyorum. [AK PARTİ sıralarından "Bravo" sesleri (!)] Yani ben sizden… Gelin, Meclis olarak, Sayın İçişleri Bakanının, Sayın Başbakanın sözünün yerde kalmaması için bir yetki verelim Hükümete, size bir yetki verelim, bir daha kanun getirmeyin. Yapsınlar o zaman, yapın! Ama niye yapmıyorsunuz? Niye onların sözlerini yerde bırakıyorsunuz? Ben, bu ülkenin Başbakanının, bu ülkenin bir İçişleri Bakanının verdiği sözün tutulmamasından üzüntülerimi ifade ediyor, hepinize saygılar sunuyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız