SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Başbakanla Çetele Tuttuk, İzliyoruz..''

A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Gazetesi yazarlarından hemşehrimiz Vahap Munyar, İstanbul'da Başbakan Recep Tayyip erdoğan'ın da katılımıyla "finali" yapılan "Sevgi Yuvası" projesi ile ilgili olarak, "Başbakanla Çetele Tuttuk, Sevgi Yuvası'nı İzliyoruz" başlıklı bir yazı yazdı.

Munyar'ın, 19 Mart Pazar günkü Hürriyet'te yayınlanan yazısı şöyle:

...

"Başbakan’la çetele tuttuk, Sevgi Yuvası’nı izliyoruz


MALATYA’daki çocuk yuvasında patlayan dayak skandalından birkaç gün sonra Malatyalı işadamının telefonu çaldı. Arayan aileden sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’ydu: "Malatya’daki mevcut çocuk yurdundan farklı konseptte, ’Sevgi Yuvası’ yapmak istiyoruz. Omuz verin, ilk ’Sevgi Yuvası’nı Malatya’da oluşturalım."

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) yönetiminde olan işadamı, konuyu dernek yönetimine taşıdı. MİAD Başkanı Yunus Akdaş, derneğin önde gelen iki ismi Sabri Özel ve Vahap Küçük’le birlikte Nimet Çubukçu’yu ziyarete gitti.

Çubukçu, projesini anlattı: "Türkiye genelindeki 0-6 yaş arasındaki yavrularımızı barındıran mevcut çocuk yuvalarını, ’sevgi yuvası’ konseptiyle yenilemek, çağa uygun hale getirmek istiyoruz. Biz projeye başlayacakken, Malatya’daki hepimizi üzen dayak olayı patladı. Onun için gelin sizlerle birlikte Malatya’yı bu uygulamanın ’pilot bölgesi’ yapalım."

MİAD ekibi, Çubukçu’nun anlattıklarını dinleyince heyecanlandı: "Üzerimize düşeni yaparız..."

Çubukçu
’nun anlattığı ilk plana göre, Malatya’da 0-6 yaş çocuklar için "Sevgi Yuvası" adıyla 13 villadan oluşan bir kompleks yapılacak, 3 villanın tüm masraflarını MİAD karşılayacaktı.

MİAD yönetimi, "Sevgi Yuvası" projesine üyelerinin, Malatyalı diğer işadamlarının da desteğini almak amacıyla bir "dayanışma gecesi" düzenlemeyi yeğledi. Geceye onur konuğu olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılması kesinleşince, masa başına 5 bin YTL bedelle davetiyeler hayırsever işadamlarına satıldı. Hedef, MİAD’ın yaptıracağı üç villanın bedelini buradan çıkarmaktı.

Erdoğan, gecede Nimet Çubukçu’yu Malatya’daki "Sevgi Yuvası" hedefinin üzerine taşıdı, "Bu gece millet için dilencilik yapacağım" diyerek, "hayırsever yarışı"na start verdi: "MİAD Başkanı Yunus Bey, 5 villayı dernek olacak yaptıracakları sözü verdi. 5 villa Malatyalı işadamlarına yakışmaz."

Erdoğan
, Yunus Akdaş’tan aldığı kopyayı da kullanarak, her biri 100 bin YTL’ye mal olacak "Sevgi Yuvaları" için "dilencilik defteri"ni açtı...

Erdoğan, masaya dönünce, Nimet Çubukçu’nun eşi Birol Çubukçu, listeyi okumaya başladı. Ben de notlarımla yanına gittim: "Sayın Başbakan, isimleri tek tek yazdım. Köşemde de duyuracağım."

Erdoğan
, "Benim listem nerede?" diyerek, masada Yunus Akdaş’tan aldığı "tüyo"yla yazdığı isimleri saydı, villa sayısı 17 olmuştu. Erdoğan’a, "Malatya’ya ’Sevgi Yuvası’ yaptırma sözü veren işadamlarının listesini kamuoyu nezdinde de kayda geçireceğim. Ben, listedekilerin peşini bırakmayacağım" dedim... Erdoğan da üsteledi: "Liste bende, peşlerini bırakmak yok..."

Malatyalı işadamları, hayırseverler geçmişte çoğunlukla bireysel olarak eğitime, sağlığa katkıda bulunuyordu. 1985’te kurulan Malatya Eğitim Vakfı (MEV), kentte çok güzel bir geleneğin yolunu açtı. Şaban Taçyıldız’ın başkanlığını yürüttüğü MEV, halen 1000 öğrenciye burs veriyor, Malatya’da her yıl birkaç okul ve sağlık merkezi temeli atıp, açılışını yapıyor...

Şimdi MİAD da MEV’in yolunda yürüyor... Ne mutlu eğitime, sağlığa, çocukların geleceğine katkıda bulunanlara...

’Dilenci’ Erdoğan’ın defterinde kimler var

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Malatyalı İşadamları Derneği’nin (MİAD), "Sevgi Yuvası Dayanışma Gecesi"nde, "dilencilik defteri"ni şöyle çalıştırdı:

5 villayı MİAD yaptıracak. Bunların, Fıratpen’lerini Nevzat Demir kardeşimiz verecek.

Sevgili Şahin Nalbant (Nuryıldız’ın patronu), masama geldi, "İki yuva benden" dedi.

Mahmut Abi
(Çalık-Anateks’in patronu-Ahmet Çalık’ın babası) sen neredesin? (Mahmut Çalık, başüstüne dercesine el işareti yaptı.)

Mücahit Başkan bir villa da sen yaptırırsın, değil mi? (Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı.)

Vahap Küçük (Taha Group, LC Waikiki) kardeşim, seni de görelim.

Mesut Toprak
(Tay Tekstil’in sahibi, Four Seasons Oteli’nin yeni patronu) kardeşim, nerelerdesin? Bir yuvayı da sen üstlenirsin, değil mi?

Masadayken bir söz de Malatya Girişim Grubu’ndan
(grubun öncülüğünü Adnan Başdemir yapıyor) almıştım.

Türkkanlar, siz neredesiniz?
(Özlem Kumaş’tan Hüseyin Türkkan ayağa kalktı) Bir yuva da sizden olsun.

Abdullah Bey
(Kiğılı’nın patronu Abdullah Kiğılı) bir yuva da senden bekliyoruz.

Erdoğan
, o geceki "dilencilik defteri"ni kapatmak üzereyken, TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut’u gördü, bir söz de ondan aldı. Ardından, "Bir yuva da Kemal Özkan’dan olsun" dedi...

Erdoğan, salona son kez çağrıda bulundu: "Yok mu başka hayırsever?"

MİAD Başkanı Yunus Akdaş’ın abisi Yusuf Akdaş, "Bir yuva da benden Sayın Başbakanım" diyerek, 17’nci yuvanın sözünü verdi.

Yunus Akdaş’ın hedefi, ilk temelleri nisanda atmak, "Malatya Sevgi Yuvası"nı hızla bitirmek...

Peki, 0-6 yaş arasındaki kimsesiz çocukları villada yaşatmak, onları mutlu etmeye yeter mi?

Önemli olan onları anne-baba kadar olmasa da ona yakın bir sevgiyle kucaklamak değil mi?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız