SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakanla Görüşme Polemiği Sürüyor..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'dan Vali ve bazı meslek kuruluşu temsilcilerinin de yeraldığı bir heyetin Başbakanla yaptığı görüşmeye, muhalefet milletvekillerinin çağrılmamasına ilişkin tartışmalar ve polemik sürüyor. AKP İl Başkanı İhsan Koca, organizasyonu gerçekleştiren ve katılımcıları bizzat belirleyenin Vali olduğunu söyledi. "Muhalefet kürsüde konuşur, iktidar partisi Başbakanla görüşür.." görüşünü savunan AKP il başkanı, başbakanlı fotoğraftaki "Darende Osman Hulusi Efendi Vakfı" yetkilisi için ne dedi? CHP İl Başkanı Niyazi Ergin Gökçe neye tepki gösterdi?..

AKP İL BAŞKANININ AÇIKLAMALARI..
Parti binasındaki basın toplantısında, Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezer'le yapılan görüşmeler hakkında bilgi veren AKP İl Başkanı, her yönüyle yararlı görüşmeler yaptıklarını söyledi.

İl Başkanı Koca, Başbakanla görüşmede; Vilayet, Belediye, ESOB, Kayısı Birlik tarafından hazırlanan sorun ve istekler raporlarının sunulduğunu, 2. OSB ile ilgili sorunların dile getirildiğini anlattı.

Koca, başbakanın dile getirilen konularla ilgili çözüm konusunda gereken talimatları verdiğini, bakanlardan da aynı yakınlığı gördüklerini, çok yararlı bir ziyaret olduğunu söyledi.

"ORGANİZASYONU VALİ YAPTI, KATILIMCILARI VALİ BELİRLEDİ.."
AKP İl Başkanı Koca, muhalefet milletvekillerinin davet edilmemesi konusundaki soruları yanıtlarken, "Sayın Valimiz 2 aydır bu randevunun peşindeydi. Gerek milletvekillerini, gerek bizi, gerek Öznur hanımı sıkıştırıyordu. Randevu geldiğinde, Valimiz iptal edilebilir düşüncesiyle, basına duyrulmaması için hassasiyet gösterdi. Programın organizasyonu tamamıyla sayın Vali tarafından gerçekleştirildi. Sayın Vali katılımcıları bizzat belirledi. Bizim katılımcıların belirlenmesi konusunda, liste hazırlanması konusunda bir çalışmamız, katkımız olmadı. Davetli listesi sayın vali tarafından hazırlandı.

CHP Milletvekilleri sayın Aslanoğlu ve Sayın Kılıç alınmışlar. Muhalefet milletvekilleri Malatya’nın sorunlarını meclis kürsüsünde dile getirdiklerini ifade ediyor. Muhalefet de bunu böyle yapacaktır. İktidar milletvekilinin, sorunu meclis kürsüsünde dile getirmesi hoş olmayan bir tavırdır. Birebir takip etmek durumundadır. Başbakanla takip etmek durumundadır. Bu konunun niye abartıldığını, niye alınganlık gösterildiğini anlamış değilim."dedi.

Koca, CHP milletvekillerinin tepkisi üzerine, yerel televizyona değerlendirme yapan AKP Milletvekili Münir Erkal'ın, "Biz başbakanla yaptığımız her görüşmeye Mevlüt Aslanoğlu’nu, Muharrem bey’i çağırmak zorunda mıyız?" şeklindeki sözleri konusunda da, "Sayın Münir Erkal’ın neye dayanarak öyle bir açıklama yaptığını bilmiyorum. Sayın Valimize topu atmak istediğimden değil, ben sadece konunun burada dolaştırılmasının, yapılan bu ilk heyet ziyaretinin gölgelenmesinin doğru olmadığını söylüyorum. İktidar iktidardır. İktidar nimetlerinden yararlanır, muhalefet muhalefettir. Muhalefet çağrılabilir, ama bu her zaman olmayabilir." diye konuştu.

FOTOĞRAFTAKİ ZAT..
AKP İl Başkanı, Başbakanla yapılan görüşmenin ardından merdivenlerde çekilen fotoğrafın sağ başında yeralan kişinin Darende'deki Osman Hulusi Efendi Vakfı'nın yetkilisi olduğunu, bu grubun bir etkinlik davetiyesi dağıtmak üzere Ankara'da bulunduklarını ve orada karşılaştıklarını, ayrıca fotoğraftaki vakıf genel müdürünün Başbakanla görüşmeye katılmadığını, sadece fotoğrafa girmiş olduğunu söyledi.

Üstteki fotoğrafın sağ başındaki şahsın, Darende "Es Seyid Osman Hulusi Efendi Vakfı" Genel Müdürü İsmail Palakoğlu olduğu öğrenildi. Palakoğlu, vakfın genel başkanı olan Hamidettin Ateş'in de kayınbiraderi.

"Malatya Heyeti" diye adlandırılan heyette, 2. OSB'deki işadamları derneğinin yanı sıra Malatya'da kurulu Palulular Derneği'nin başkanı olan Süleyman Ataş da yeralmıştı.

CHP İL BAŞKANININ TEPKİSİ..
CHP İl Başkanı Niyazi Ergin Gökçe de, Ankara'ya giden heyette Vali ve bürokratların yeralması nedeniyle bunun "Malatya Heyeti" olarak nitelendirildiğini, burada CHP ve diğer muhalefet milletvekillerinin bulunmamasının yanlış olduğunu söyledi. Gökçe, "Bu AKP ekibi ise diyeceğimiz yok. AKP ekibi ise Vali ve bürokratların işi ne? Malatya heyeti ise CHP milletvekillerini dışlamaya hakları yok. Bu davranış çok yanlıştır.

Üniversite kadro kanununu çıkarmamak yanlış bir olay, 'muhalefeti çağırmaya mecbur muyuz?' demek çok daha yanlış bir olaydır. CHP'li diye Malatya'nın milletvekillerini dışlamaya kimsenin hakkı yoktur.."dedi.

KİMLER KATILMIŞTI?
Başbakanla geçtiğimiz Salı günü TBMM'de gerçekleşen görüşmeye; Vali Osman Derya Kadıoğlu, AKP Milletvekilleri Münir Erkal ve Ali Osman Başkurt, Belediye Başkanı Cemal Akın, AKP MKYK üyesi Öznur Çalık, AKP İl Başkanı İhsan Koca, ESOB Başkanı Şevket Keskin, TSO Başkanı Mücahit Fındıklı, Kayısı Birlik Genel Müdürü Serhan Bayhan, Gazeteciler Derneği Başkanı Bülent Yalvaç, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mikail Pelit, Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, Malatyalı İşadamları Derneği Başkanı Yunus Akdaş, Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Taçyıldız, 2. Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Derneği ve aynı zamanda Palulular Derneği Başkanı olan Süleyman katılmışlardı. AKP'nin diğer milletvekili Fuat Ölmeztoprak'ın ise eşinin rahatsızlığı nedeniyle hazır bulunamadığı belirtilmişti. Görüşmeye katılan Darende Belediye Başkanının, ilçedeki Hulusi Efendi Vakfı'nın bir organizasyonu nedeniyle davetiye dağıtımı için Ankara'da bulununan Darende'den bir heyette yeraldığı ve Başbakan görüşmesine o sırada katıldığı öğrenilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız