SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakanla Randevu

A- A+ PAYLAŞ

Vali Halil İbrahim Daşöz, 3 AKP'li milletvekili, Belediye Başkanı Cemal Akın, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve parti yerel yöneticilerinden oluşan bir heyetin 6 Mart Salı günü öğleden sonra TBMM'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşecekleri bildirildi.

Vali Daşöz'ün görüşme için Ankara'ya gittiği, Belediye Başkanının da Pazartesi akşam Ankara'da olacağı belirtildi. AKP'nin grup toplantısının ardından gerçekleşmesi beklenen görüşmede, Başbakana Malatya ile ilgili sorunların iletileceği öğrenildi.

Belediye Başkanı Akın, görüşmeyle ilgili olarak TV Malatya Haber Müdürü Rıfat Gökçe'ye yaptığı açıklamada, "Yarınki grup toplantısından sonra, sayın başkanımız Malatya heyetine randevu vermişti. Takriben saat 14.00 civarında Malatya Milletvekillerimiz, Malatya Valimiz, Merkez Karar Yürütme Kurulu üyemiz Öznur Çalık ve ben birlikte toplanacağız. Daha önce bakanlarımız geldiğinde, ilettiğimiz taleplerimizi, sayın başbakanımıza da ileteceğiz.

Belediye olarak düşündüğümüzde, Aksu (Beydağı beldesi sınırlarındaki su potansiyeli) ilimize getirilmesi gibi, çevre yolunda alt geçitler yapılarak, ulaşım planlamasında rahatlama gibi yine kaptajda Çat barajından gelen suyun, içme suyu haline getirilmesi için arıtma tesisi kurulması gibi temel düşüncelerimiz var. Ayrıca Beydağı eteklerinde kentsel dönüşümün gerekleştirilmesi hususunda Ankara’dan çıkışla Esenboğa'ya gelişte nasıl başbakanlık toplu konut idaresi, Ankara belediyesiyle nasıl organizasyon yapmışsa onu biz de ilimizde yapmak istiyoruz. Ayrıca Malatya'daki stad, ilimize kafi gelmemekte. Bu konuyu sayın Valimiz, gündeme getirecek, yeni hastaneler yapımı için.

Yine ayın 11’inde MASTÖB’ün bir organizasyonu var. Bir hafta içinde 2 kez başbakanımıza sorunlar iletilecek. Şanslı bir hafta diyebiliriz. Bu konuları yeniden sayın başbakana ileteceğiz. İlimiz yatırımlarının desteklenmesi ve takibi konusunda kendisinden yardım bekleyeceğiz. “ dedi.

Salı günkü randevunun ardından 11 Mart Pazar akşamı da İstanbul Polat Rönesans Oteli'nde Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) tarafından organize edilen bir toplantının gerçekleştirileceği, bu programa da Başbakanın katılacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız