SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başbakanlığa Götüreceğiz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, S Plaka konusunda uzun yıllardan beri servisçilik yapan esnafların sıkıntıyı konulmaya çalışıldığını belirterek, bu konuda kayıtlı esnafın belli olduğunu ve haksız yere ödeme yapmayacaklarını söyledi.

Aynı zamanda Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı da olan ESOB Başkanı Şevket Keskin servisçilik yapan esnaflarla bir toplantı yaptı. Keskin, "Biz yönetmenliğin taraflar arasında ileride sorun çıkartmayacak şekilde çıkartılmasını söyledik. Ama belediye yönetmenliğe yangından mal kaçırır gibi çıkarttı. Yıllardır servisçilik yapan, bu kentin servis yükünü omuzlarında taşıyan esnafımızındır. S Plakasının çıkmasını biz yıllardır istiyoruz. Bu konuda bir planlama istiyoruz. Buradan kalkıp da bir yönetmenliğe imza atarak, araç başına para istemekle iş yapılmış sayılmaz. Mevcut servisçilik yapan Minibüsler için 5 bin TL, otobüsler içinde 10 bin TL para isteniyor. Bundan sonra servisçilik işi için belediyeye başvuracak olanlardan minibüsler için 7.5 bin TL, otobüsler ise 12 bin TL para isteniyor" dedi.

Keskin, "Belediye Başkanımız ile görüştük. Sıkıntılarımızı sürekli gündeme getirdik. Belediye başkanımızdan taleplerimizi bir rapor olarak sunduk. Biz şimdiye kadar servisçilik yapanlardan S plaka için para istenmemesini, bundan sonrası için ihtiyaç duyulduğunda talepte bulananlardan para istenmesini, ilk etapta renk zorunluluğunun göz önüne alınmamasını, Belediye'nin çok ciddi yapılan fenni muayeninin ardından çıkıp ikinci bir muayene yaparak bir 100 TL para istememesini ve diğer konulardaki taleplerimizi bildirdik" şeklinde konuştu.

Servisçilik yapan esnaflardan ödeyemeyecekleri paraların istendiğini ve yönetmenliğe hazırlayanların servisçilik sektöründen habersiz olduğunu ileri süren Keskin, "Biz gerektiğinde S Plakasından vaz geçebiliriz. Bizim amacımızın bu sektörde bir nizam oluşturmak ve kentin trafiğinde yaşanan sıkıntının çözümüne katkı sunmaktır. Belediye, servisçilerden yaklaşık 15-16 milyon TL para toplamayı amaçlıyor. Bu parayı bize versinler biz araçlarımızı belediyeye verelim. Biz Malatya Belediyesi'ne bu konuda bir para ödemeyiz. Esnafımız zaten yılık ödemesi gereken harçlarını belediyeye ödüyor. Vergilerimizi ödemekte sıkıntı çekiyoruz. Belediye bize yeni bir iş alanı açmadı. Servisçiler, Malatya'daki çocuklarımızı maliyetin neredeyse altında taşımaktadır. Belediye Başkanımızın bu gelişmelerden önce bilgisinin olmadığına inanıyoruz. Malatya Belediyesinin konuyu bir kez daha düşünmesini istiyoruz." ifadelerini kaydetti.

Yaşanan gelişmelerin esnafı eylem yapma konusunda tahrik ettiğini belirten Keskin, "Biz eylem yapacağımız mekanı ve şartları biliyoruz. Biz haksız yere kimseye para ödemeyiz. Bu bizim geleneğimizde ve genimizde yoktur. Ancak biz haksız bir talepte de bulunmayız. Sadece hakkımızı istiyoruz. Konuyu Başbakanlığa kadar götürmeye düşünüyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız