SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbakanlık: "Hedefler Hassasiyetle Vuruluyor"

0
Güncellendi - 2016-08-26 04:07:02
Başbakanlık:
A- A+ PAYLAŞ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının yürüttüğü "Fırat Kalkanı Operasyonu" kapsamında, tespit edilen terörist hedeflerin en yüksek hassasiyetle vurularak, bertaraf edilmekte olduğu bildirildi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, TSK unsurları tarafından yürütülen, "Fırat Kalkanı Operasyonu" kapsamında tespit edilen terörist hedeflerin, en yüksek hassasiyetle vurularak, bertaraf edilmekte olduğu kaydedildi.

Bazı çevrelerin bir kısım medyada yer alan, "Sivillerin hedef alındığı" yönündeki propaganda maksatlı iddialarının da kesinlikle gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI..

Bu arada Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “Fırat Kalkanı Harekatı”nın Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’nin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde sürdürüldüğünü belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesinden “Fırat Kalkanı Harekatı”yla ilgili yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan ‘FIRAT Kalkanı Harekatı’ devam etmektedir. Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir.”

Ankara, AA- iha

cerablus

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız