SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbuğ Basının Karşısında

A- A+ PAYLAŞ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay Karargahı'nda ''İletişim Toplantısı'' düzenliyor. Başbuğ'un açıklamaları şöyleydi:

İkinci iletişim toplantımıza, malesef üzücü bir olayla başlıyoruz. TÜrkiye terörle yaşayan bir ülke. İki gün önce İstanbul'da yaşadıklarımız ve bugün Diyarbakır Lice'de yaşananlar bunun bir örneğidir.

Diyarbakır Lice'de yol emniyetini sağlamak için bir tank ve bir zırhlı personel taşıyıcı yola çıktı. Tankın geçişinin ardından M113 zırhlı personel taşıyıcıya karşı saldırı düzenlendi. 9 vatan evladımız şehit oldu.

M113 araçlarının altında 3-4 santimetre kalınlığında zırh bulunuyır. bu araca bu denli zarar veren bomba hakkında inceleme yapılıyor.

Çok güçlü bir el yapımı patlayıcı olduğu değerlendiriliyor.

Patlama düzeneğinin ne olduğu konusunda net bir açıklama yapamam ama uzaktan kumandalı yada kablolu bir sistemle patlatıldığını düşünüyoruz.

Terörle mücadelede karamsarlığa yer yok.

Terörle mücadele ekiplerimiz ve polisimizmücadeleye dünden daha hazır bir şekillde çalışmaktadır.

Toplantıyı 1,5 saat olarak planladım. ağırlıklı olarak sorulara yer vereceğim. Sorularınızı almadan önce bir konuda açıklama yapmayı uygun görüyorum.

ERGENEKON CEPHANELİĞİ

Ergenekon soruşturması kapsamında ele geçirilen silahlarla ilgili bilgi vermek istiyorum.

Öncelikle her silahın tanımını yapmakta fayda var. Her silahın zerinde bir stok numarası olur, bir silahtan iki tane olmaz. Silah sarf malzemesi değildir.

Savcılığın açıklamasında 45 adet silah var. Bunlar tabanca, tüfek ve av tüfeği.

Soruşturma kapsamında ele geçirilen tabanca, tüfek ve av tüfekleri ordu envanterine kayıtlı değildir.

AYRINTILARI TAKİP EDİYORUZ.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız