SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbuğ Gezisini İptal Etti

A- A+ PAYLAŞ

Bugün Ankara ve İstanbul'da başlayah gözaltı dalgasında 7'si muvazzaf, 7'si emekli toplam 14 askerin gözaltına alındığı belirtiliyor, ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Bu sabah yaşanan flaş gelişmeler üzerine Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un Mısır gezisini iptal ettiği bildirildi.

Gelişmeler üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Mısır ziyaretini iptal ettiği belirtiliyor.

Taraf'ın iddiaları

Balyoz Eylem Planı iddiasını Taraf gazetesi ortaya atmıştı. Söz konusu planın altında emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın imzası olduğu belirtilmişti.

Söz konusu darbe planının altında "Çarşaf", "Sakal", "Oraj" ve "Suga" adı verilen planlar olduğu, bu planlara göre Beyazıt ve Fatih camilerinde bombalı saldırılar düzenleneceği, Ege'de Türk jeti düşürüleceği ve AK Parti'nin aciz gösterilmeye çalışılacağı öne sürülmüştü.

Gazetenin haberine göre, I. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan yönetimindeki askerler darbeye direnebilecek 200 bin kişiyi stadlara doldurmayı planlıyordu.

Genelkurmay Başkanlığı ise, iddialara karşı sert çıkmış, "1'inci Ordu Komutanlığı tarafından 5-7 Mart 2003 tarihleri arasında icra edilen Plan Seminerine ilişkin çeşitli iddialar ve değerlendirmeler medyada yer almaktadır. Söz konusu Plan Semineri, Genelkurmay Başkanlığı 2003-2006 yılları Tatbikatlar Programında bulunmaktadır" açıklamasını yapmıştı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da, iddialarla ilgili olarak, "Türk ordusunun da bir sabrı var" açıklamasında bulunmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız