SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başbuğ'un Sabrı Taştı: 'Yeter Yahu !'

A- A+ PAYLAŞ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ sert konuştu. Başbuğ, "Hani Deniz Kuvvetleri Komutanı'na suikast yapacaklardı? Ne oldu?" dedi ve ekledi: "Böyle rezillik olur mu? Bunlar sabır taşırıyor. Hesabını kim verecek?" diye sordu. Genelkurmay Başkanı, moral bozukluğuyla mücadele etmek için, yarın Gölcük'e gideceğini de açıkladı.

Gazete Habertürk'ten Fatih Altaylı ve Murat Bardakçı'nın sorularını yanıtlayan Başbuğ, gündemdeki konulara açıklık getirdi.

Genelkurmay Başkanı, amirallere sukisat iddialarıyla ilgili sert açıklamalar yaptı; "Deniz Kuvvetleri üzerinde ciddi bir karalama kampanyası var. Endişeliyiz" dedi:

"Ne yazıldı aylarca, Deniz Kuvvetleri Komutanı'na suikast yapılacaktı. Her gün komutana suikast, komutana suikast, komutana suikast. Ne yapmak istiyorlar? 'Bu denizciler kendi komutanlarına dahi suikast yaparlar' demeye, herkesi buna inandırmaya çalışmadılar mı? Bence çalıştılar. Peki ne oldu? İşte 5. iddianame çıktı. Suikast girişimiyle ilgili tek satır var mı? Hani suikast yapacaklardı komutanlarına? 5. iddianamade, yani konuyla ilgili iddianamede yok. Bunun hesabını kim verecek? Böyle rezillik olur mu? Yeter yahu! İşte bunlar sabrı taşırıyor."

Peki TSK iddiaları soruşturuyor mu?

Genelkurmay Başkanı, "Her olayla ilgili soruşturma açıyoruz" dedi:

"Anayasa Mahkemesi kararından sonra elimiz rahatladı. Bir dönem belli konulara giremiyorduk. Şimdi rahatladık. Bütün dosyaları yeniden inceliyoruz. Bazı davalar açılabilir, bazı soruşturmalar yapılabilir. Gerekeni yapıyoruz ve yapacağız. Ama bütün bunlar benim askerimin moralini bozuyor. Ben askerimin moralini bozan herkes le savaşırım. Morali bozuk bir ordu, ülkenin sorunudur."

Genç subaylar rahatsız mı?

Orgeneral Başbuğ, "Komutanlara genç subaylardan baskı var mı?" sorusunu ise şöyle cevapladı:

"Burası Türk Silahlı Kuvetleri. Muz cumhuriyeti ordusu değil. Burada disiplin yüzde bin tamdır. Genç subaylar sorunu yoktur, olmaz da. Geçen ay tüm generalleri topladım, konuştum. Benden duysunlar. Ama şunu da söyleyeyim, bu arkadaşları çok da sıkmasınlar."

Başbuğ, "Balyoz" darbe planı iddialarıyla ilgili olarak da, "Biraz sabırlı olun. Ne neymiş göreceksiniz" dedi.

Asker intiharları ve ıslak imza...

Ardı ardına gelen asker intiharlarını ise, "komplo" olarak nitelendirdi.

Ve Albay Dursun Çiçek'e ait olduğu idda edilen ıslak imza... Adli Tıp imzanın Çiçek'e ait olduğunu belirledi. Başbuğ ise, "O belge şimdi bize gelecek. biz de inceleyeceğiz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız