SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başharık'a Ne Olmuş?!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın özgün isim taşıyan, yerel özelliği olan ve önemli mahallelerinden biri olan Başharık'ın muhtarı ve bazı azalarının, bu ismi değiştirmek ve Türkiye'nin her ilinde "yeni kurulan" mahallelere verilen isimlerden biri olan "Bahçelievler" ismini almak için Belediye'ye başvurdukları öğrenildi.

Başharık Mahallesi Muhtarı Erdal Akkaya, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Mahallemizin isminin Bahçelievler olarak değiştirilmesi için 3 ay önce Malatya Belediyesi'ne başvuru yaptık. Ancak bu sürede belediye meclisi birkaç kez toplanmasına rağmen, belediye meclisi gündemine talebimiz alınmadı" dedi.

Muhtarlık aza ve mahalle üyeleriyle yaptıkları istişare sonucunda mahallelerinin isminin Bahçelievler olarak değiştirilmesine karar verip Malatya Belediyesi'ne başvurduklarını söyleyen Başharık Mahallesi Muhtarı Akkaya, "Mesela mahallelerin isim değişikliği konusunda örnekler var. İnderesi Fırat oldu, Tekmezar İstiklal oldu ve Samanharığı ise Özalper oldu. Yani daha önceki yıllarda mahallelerin isim değişikliği olmuş. Başharık Mahallesi halkının yüzde 80'i ise isim değişikliğini istiyor" diyerek, Malatya Belediyesi'nin isim değişikliği talebini bir an önce meclise getirip oylanmasını ve kabul edilmesini talep ettiklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız