SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başharık'ta Cami Temeli

A- A+ PAYLAŞ

Başharık Mahallesi'nde, İnönü İlköğretim Okulu'nun arka kısmında yaptırılacak olan Bayramoğlu Camii'nin temeli törenle atıldı.

Törende konuşma yapan Belediye Başkan Cemal Akın, misyonerlik faaliyetlerine temas ederek, "Misyonerlik faaliyetlerinin artmasında, çocuklarımızın kandırılmasında ağlama yerine, çocuklarımızı dinen iyi bilgilendirmemiz lazım ki, onlara inanmasınlar ve kandırılmasınlar"şeklinde konuştu. "Zarfı kaybedersek, içindekileri de kaybederiz, bu nedenle ibadethenalerimizi kaybetmemeliyiz ve bu eğitim mabetlerimizin sayısını arttırmanın yanı sıra, buralarda bilgili insanlar yetiştirmeliyiz"diyen Akın, Atatürk'ün Balıkesir'de yaptığı bir konuşmada, 'Camiler sadece ibadethane değil, sosyal olayların görüşüldüğü ve sorunların çözüldüğü yerdir' dediğini kaydetti.

Malatya Müftüsü Bekir Gerek de, camilerin önemini anlatıp, "Sadece camileri inşaa etmek yetmez, buraları doldurmalıyız, bu da yetmez mabetlerde iyi insanlar yetiştirmeliyiz"dedi. Devlet olarak cami yaptırılmadığını, vatandaşların yardımıyla camilerin inşa edildiğini söyleyen Müftü Gerek, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu camiye özel olarak yardım yapılması konusunda girişimlerimiz var"şeklinde konuşup, arsayı bağışlayan Bayramoğlu ailesine teşekkür etti ve hayırseverlerin artması temennisinde bulundu. Müftü, belediyenin de cami yapımına katkısı olduğunu, imar düzenlemesi yaptığını kaydetti.

Bayramoğlu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Ahmet Duranay, 2 bin 100 metrekare alan üzerinde 416 bin YTL'ye mal olacak caminin iki minaresinin olacağını belirtirken, Başharık Mahallmesi Muhtarı Mehmet Öksüz ise, yerini Bayramoğlu ailesinin bağışladığını dile getirip, caminin biran önce yapılıp ibadete açılması için hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız