SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başhekime Tahliye..

A- A+ PAYLAŞ

Beydağı Devlet Hastanesi'nde hurda satışı ile ilgili usulsüzlük gerekçesiyle tutuklanan başhekim Dr. Nail D. ile başteknisyen K.H. ve müteahhit M.S. için üst mahkemeye yapılan itiraz üzerine tahliye kararı çıktı.

ESKİ BAŞHEKİM MÜŞTEKİ!..
Beydağı Devlet Hastanesi'ndeki olay, 28 Eylül Cuma günkü Vukuat Raporu'nda şöyle anlatıldı:

"25.09.2007 günü saat 23.00 sıralarında B.D. Hastanesi yetkilileri idaremiz yeşiltepe mah. içerisinde bulunan b.hurdalığında olduklarını, daha önce yapılan hastanenin hurdalığını taşıma ihalesi işini kazanan M.S.’nin belirtilen hurdaları Sağlık Müdürlüğünün hurdalığına boşaltacağını, 2 kamyon hurdanın belirtilen yere boşaltıldığı 1 kamyon hurdanın ise yukarıda belirtilen hurdalığa boşalttığını tespit ettiklerini belirtmişler, Hurdalık sahibi ile yapılan görüşmede müteahhidin yanında çalışan F.F.isimli şahıstan hurdaları 3.400,00 YTL’ye aldığını beyan etmiş, F.F. ile yapılan görüşmede yanında çalıştığı müteahhit M.S.’nin kendisine hurdaları satmak üzere müşteri bulmasını istediğini bunun üzerine hurdacı ile anlaştığını beyan etmiş, Müteahhit M.S. ile yapılan görüşmede D. hastanesi başteknisyeni K.H.’nin kendisine hastanenin 2.630.00 ytl borcu olduğunu borcun ödenmesi için H. Başhekimi N.D.’nin hurdaların bir kısmının satılması talimatı verdiğini beyan etmiş, konu ile ilgili olarak C.Savcısının talimatı üzerine hurdalar sağlık müdürlüğü deposuna taşınmış, şüpheliler çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir."

Polis raporunda, "müşteki" olarak belirtilen İ.G.'nin, hastanenin eski başhekimi İlhan Geçit olduğu bildirildi.

Bilindiği gibi Dr. Nail D., başhekim iken görevden alınmış, yerine Bingöl'den Dr. İlhan Geçit atanmıştı. Nail D. daha sonra idari mahkemeye giderek yeniden göreve dönmüş, tekrar görevden alınmış, halen ikinci kez mahkeme kararıyla döndüğü görevini sürdürmekteydi.

Dr. Nail D., mahkeme kararıyla göreve ilk dönüşünde, başhekimliği devraldığı Dr. İlhan Geçit döneminde yapıldığını iddia ettiği 59 usulsüzlük ve yolsuzluk saptadığını ilgili makamlara bildirmiş, bunlar soruşturulmaya başlanmıştı.

Başhekim ve 2 kişinin tutuklanması olayı ile ilgili olarak AKP Milletvekili İhsan Koca da, kendisine gelen bir bilgiyi emniyete aktardığını söylemişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız