SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başhekime Tutuklama

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Beydağı Devlet Hastanesi'ndeki hurdaların usulsüz satıldığı iddiasıyla ilgili soruşturmada başhekim Dr. Nail D. ile birlikte hastane teknisyeni ve müteahhit tutuklandı.

Malatya Beydağı Devlet Hastanesi'ndeki kuruma ait hurdaların usulsüz bir şekilde satıldığına dair polise ihbar gitmesi üzerine asayiş şubesi ekipleri soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda hastanenin görevli teknisyeni K.H. ile hastanede iş yapan müteahhit M.S. gözaltına alındı.

Soruşturma sonrasında 2 şüpheliyle birlikte olayla ilgili olarak hakkında iddialar bulunan Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nail D. polis gözetiminde adliyeye getirildi. Cumhuriyet Savcılığı'na ifade veren başhekim ve diğer 2 şüpheli, tutuklama talebiyle sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu arada, hastanedeki olayın AKP Milletvekili İhsan Koca tarafından polise bildirildiği ve operasyonun bundan sonra başladığı öğrenilirken, Koca'nın kendisiyle konuşan İHA muhabirine "Bana gelen bilgiyi polise ilettim." dediği bildirildi.

Yolsuzluk iddiasına konu suçlamanın maddi boyutunun 2.600 YTL (İki milyar altıyüz milyon lira) olduğu haber alındı.

Tutuklama kararının ardından Dr. Nail D.'nin Valilikçe açığa alındığı da öğrenildi.

Diğer yandan, hastanedeki operasyonla ilgili olarak basın kuruluşlarına, Sağlık Müdür yardımcılarından birinin adına alınmış "elektronik posta" adresiyle haber servis edilmesi dikkat çekti.

Dr. Nail D., AKP hükümeti döneminde eski adı SSK olan Beydağı Devlet Hastanesi başhekimliği görevine getirilmiş, ancak daha sonra görevden alınıp yerine Dr. İlhan Geçit atanınca, mahkeme kararıyla göreve yeniden dönmüştü. Dr. Nail D., mahkeme kararıyla ilk dönüşünde, Dr. Geçit döneminde yapıldığı iddia edilen yolsuzluk ve usulsüzlükleri 59 madde halinde ilgili makamlara bildirmiş, Sağlık Bakanlığı'nın "müfettişlerin iş yoğunluğu" nedeniyle müfettiş göndermemesi üzerine iddialar Malatya'da soruşturulmaya başlanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız