SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Başhekimi Niye Aldınız?''

A- A+ PAYLAŞ

Beydağı Devlet Hastanesi (eski SSK) Başhekimi Dr. Nail Derelioğlu'nun görevden alınmasının ardından, MHP İl Başkanı Ömer Ekici ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin de, "Başhekim neden görevden alındı?" sorularını yönelttiler.

"TALİMATLARI MI YERİNE GETİRMEDİ?"
MHP İl Başkanı Ömer Ekici, Derelioğlu'nun görevden alınması tasarrufuyla ilgili olarak kamuoyunun yanıt beklediğini bildirdi.

Ekici, başhekimin, iktidar partisi mensuplarının "yasal olmayan" taleplerine karşı çıktığı, ihale, işçi alımı gibi konulardaki taleplerini karşılamadığı, bu nedenle yoğun baskı altında olduğunu bildiklerini söyledikten sonra "Bunlar çirkin şeyler. 1 yıl kadar önce yine siz göreve getirdiniz. Performansını mı beğenmediniz? Yoksa talimatlarınızı mı yerine getirmedi? Bu görevden almayla ilgili gerekçeyi öğrenmek istiyoruz." dedi.

"GEREKÇESİ NEYMİŞ?.."
ESOB Başkanı Keskin de, Derelioğlu'nun görev süresi içinde iyi hizmetler yaptığını, görevden alınma gerekçesinin açıklanması gerektiğini belirterek, "Göreve gelmesinin ardından kısa bir süre geçmesine rağmen hastanedeki iyileştirmeleriyle halkın övgüsünü kazanan bir yöneticiyi görevden almak kime ne kazandırır? Malatyamızın böyle çalışkan idarecilere ihtiyacı varken, gerekçe göstermeden görevden alınması kafalarda soru işareti yaratıyor. Nitekim dün bir siyasi parti yaptığı açıklamada, görevden alınmasının arkasında bazı iddiaların olduğunu öne sürdü. Muhataplar tarafından bu iddialara yanıt verilmedi. Üretken bir insanın görevden alınmasının gerekçesini öğrenmek kamuoyunun en tabii hakkı.Biz esnaf kesimi olarak bu görevden almanın gerekçesinin bir an önce açıklanmasını istiyoruz."diye konuştu.

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Kaya Asiltürk de, Derelioğlu'nun görevden alınmasıyla ilgili olarak, ihale vs. gibi konulardaki bazı talepleri yerine getirmemesinden kaynaklandığı iddialarını gündeme getirmiş, çeşitli sorular yöneltmişti.

BİNGÖL'DEN ATAMA..
Derelioğlu'nun görevden alınmasının ardından yerine Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Ürolog Dr. İlhan Geçit'in asaleten atanmasına ilişkin resmi yazının da Malatya'ya geldiği bildirildi.

Bu arada, Darende İlçesi Devlet Hastanesi Başhekimliği'ne de, 1980'li yıllarda Malatya Devlet Hastanesi'nde başhekimlik görevinde bulunan, en son Ankara Numune Hastanesi Siteler Semt Polikliniği'nde Başhekim Yardımcısı olan Dahiliye Uzmanı Dr. Metin Gülseren'in atandığı haber alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız