SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başhekimin Görevden Alınmasına Sorular

A- A+ PAYLAŞ

Beydağı Devlet Hastanesi (eski SSK) Başhekimi Dr. Nail Derelioğlu'nun görevden alınmasına ilişkin resmi yazının kendisine tebliğ edildiği ve yerine Bingöl Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. İlhan Geçit'in vekaleten atandığı bildirildi. Bu arada, Dr. Derelioğlu'nun görevden alınması nedeniyle bir basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Kaya Asiltürk, bu görevden almanın bazı ihalelerle ilgili olup olmadığını sordu.

GÖREVDEN ALMA TEBLİĞ EDİLDİ..
Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Nail Derelioğlu'nun, hastane başhekimliği görevinden alınmasına ilişkin resmi yazının Pazartesi günü Malatya'ya ulaştığı ve Dr. Derelioğlu'na tebliğ edildiği öğrenildi.

Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine ise, vekaleten Bingöl Devlet Hastanesi'nde görevli Üroloji uzmanı Op.Dr. İlhan Geçit'in vekaleten atamasının yapıldığı haber alındı. Geçit'in, aslen Adıyaman- Sincikli olduğu ifade ediliyor.

SP İL BAŞKANINDAN SORULAR..
Öte yandan, Dr. Derelioğlu'nun görevden alınması ile ilgili olarak Saadet Partisi İl Başkanı Asiltürk, bir basın toplantısı düzenledi ve bu tasarrufa ilişkin olarak bazı sorular sordu.

Asiltürk, yaptığı basın toplantısında şunları söyledi:

"AKP hükümeti tarafından torba kadro ile 11.02.2005 tarihinde asaleten Başhekimlik görevine atanan, görevi süresince tek çabası Malatyalıya kaliteli sağlık hizmeti sunmak için gayret eden her siyasi düşünceye eşit mesafede duran hastanenin kadın doğum bölümünü onarıp kardiyoloji ünitesini faaliyete geçiren, laboratuar ünitesini yenileyip diyaliz ünitesini faaliyete geçiren, hastaneyi otomasyon sistemini buluşturan Başhekimin kendisini asil kadroyla atayan AKP hükümeti tarafından görevden alınması önümüzdeki günlerde yapılacak bazı yatımlardan pay almak isteyenlerin amacına ulaşamadığından mı kaynaklanmaktadır?

Görevden alan siyasilerden şu sorularıma cevap bekliyorum.

* Başhekime önümüzdeki ay ihaleye çıkacak olan hastane onarım ihalesinin ( Bedeli yaklaşık 6 trilyon ) davetiye usulü ile yapılması teklifi yapılmış mıdır?

* Başhekim bu teklifi ret edip ihalenin açık ve şeffaf olarak yapılmasına ısrarcı olmuş mudur?

* Daha önce yapılan temizlik ve diğer ihalelerde siyasiler aracı olup, başarısız olmuşlar mıdır?

* Ancak Darende İlçe Devlet hastanesi inşaat ihalesini 21 B ye göre( yani davetiye usulü) yapan Başhekim soruşturma geçirmiş midir? Bu Hastanenin maliyet bedeli ne kadardır?

* Yakıt ihalesinde usulsüzlükten ağır cezada yargılanan görevliler halen görevlerine devam ederken hiçbir usulsüzlük yapmamış, tek cabası daha iyi, hızlı ve kaliteli hizmet için çalışan Başhekim neden görevden alınmıştır?

Bunun adı nedir?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız