SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Basın Bayramı Mesajı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:22:29
Basın Bayramı Mesajı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, basında sansürün kaldırılışının 105. yıldönümü olan 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çakır, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Basın meslek ilkeleri doğrultusunda, tarafsız, ön yargısız, özel hayata saygılı, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak yayın yapmak, basın ve gazetecilerin görevleri arasındadır.

Gelişmiş demokrasinin en önemli unsurlarından biri olan basın ve gazeteciler ile ilgili olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü ve 24 Temmuz Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı olmak üzere 3 önemli gün kutlanmaktadır.

Zevkli, zor ve yıpratıcı bir meslek icra eden basın çalışanları, mesleğin yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen yoğun bir çaba ile topluma hizmet etmektedirler. Büyük bir özveriyle gece gündüz demeden çalışan gazeteciler, yazılı, görsel ve işitsel olarak vatandaşları bilgilendirmekte, onların talep ve şikayetlerini ilgili mercilere aktararak, kutsal bir görev yapmaktadırlar.

Basın meslek ilkeleri doğrultusunda, tarafsız, ön yargısız, özel hayata saygılı, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak yayın yapmak, basın ve gazetecilerin görevleri arasındadır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız