SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Basın Bizim Aynamız'

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, basının her zaman yapıcı eleştirilerine hazır olduklarını belirtti. Kahya, TÜBİTAK’ın geliştirdiği ulusal yazılım programı olan ‘PARDUS’un tüm ilgililere ve kamuoyuna tanıtım için de 19 Mart tarihinde bir toplantı düzenleneceğini söyledi.

İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya , Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile birlikte bir grup basın mensubu ile Sümerpark’taki Atlas Cafe’de sabah kahvaltında biraraya geldi. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve Malatya Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Çekin’in de yer aldığı sohbet toplantısında bir konuşma yapan Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Kemal Deniz, Malatya’nın nabzının tutulması adına düzenlenen bu tür toplantıların büyük önem taşıdığını belirterek Emniyet Müdürü Kahya’ya teşekkür etti.

Emniyet Müdürü Kahya da konuşmasında daha iyi ilişkiler için bu tür toplantıları düzenlediklerini belirterek, “Toplantıdaki amacımız bizlerin sorun ve isteklerini bizlere ve arkadaşlarımıza iletmenizdir. Basın bizim aynamız gibidir. Yaptığımız işlerle basının yaptığı haberlerle yüzleşiyoruz. Eksikliklerimiz varsa sizlerin yapıcı eleştirilerine her zaman varız. Hizmetlerin daha iyi yerine getirilmesi noktasında her zaman uyarılarınızı bekliyoruz” dedi.

Kahya, müdürlük olarak TÜBİTAK’ın geliştirdiği yazılım sistemi PARDUS konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi için 19 Mart 2010 tarihinde bir toplantı düzenleneceğini ve bu toplantıda TÜBİTAK yetkililerinin ayrıntılı açıklamalarda bulunacağını söyledi.

Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürü Muharrem Canpolat’ta PARDUS işletim sistemiyle ilgili olarak verdiği bilgide, programın ücretsiz olarak bilgisayara yüklenmekte olduğunu ifade ederek, diğer işletim sistemleri için yaklaşık 500 Dolar harcama yapıldığını belirtti.

Canpolat, PARDUS işletim sisteminin tanıtımı için Belediye konferans Salonu’nda 19 Mart günü saat 15.00’de düzenlenecek olan toplantının tüm kamuoyuna açık olduğunu, bu toplantıya Emniyet Müdürlüğü olarak sadece kendilerinin aracı olduklarını, toplantıya TÜBİTAK yetkililerinin katılarak işletim sistemi konusunda detaylı bilgi vereceklerini vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız