SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Basın Mensuplarına Katılım Belgesi

0
Güncellendi - 2016-05-04 03:22:12
Basın Mensuplarına Katılım Belgesi
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ‘Medya Günleri’ seminerlerine katılan basın mensuplarının katılım belgesi verildi.

‘Medya Günleri’ seminerlerine katılan basın mensuplarının katılım belgesi, bugün merkez kampüs amfi bloğu Fethi Gemuhluoğlu Salonu'nda verildi. Belgeleri 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde vermek istediklerini ifade eden BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, bugünün ayrı bir önemi olduğunu kaydetti.

Abacı, “Basın İlan Kurumu ve İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile 13-14 ve 15 Nisan 2016 tarihlerinde düzenlenen Medya Günleri seminer programına katılarak belge almaya hak kazananlara belgelerini vermek için buradayız. Bugün ayrıca 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü. Onun için bugünü seçmenin ayrı bir anlamı var. Basın özgürlüğünün bir ayağı da ekonomik özgürlüktür. Bu bağlamda 1961 yılında kurulan gazetelerin ekonomik ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Basın İlan Kurumu, sosyal sorumluluk projelerinde de her zaman yer almaktadır. Uyguladığımız Yerel Gazete Al Altın Kazan Kampanyası’ndan sonra, iletişim fakültesi ile işbirliği içerisinde düzenlemiş olduğumuz Medya Günleri seminerlerinin

BİK MALATYA ŞUBE MÜDÜRÜ NİHAT ABACI VE İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKAN YARDIMCISI YRD. DOÇ. BARIŞ YILMAZ, BASIN MENSUPLARINA TEŞEKKÜR ETTİ. (ZEYNEP IRMAK GÜRŞEN/MALATYA-İHA)

verimli geçtiğini ümit ediyorum. Basın mensubu arkadaşlarımızın azami derecede bu programdan istifade ettiklerini uyumuyorum. Değişim ve dönüşüme ayak uyduran projelerde her zaman yer alacağız. Seminere katılan meslektaşlarımı tebrik ediyorum. Objektif ve tarafsız habercilik anlayışı içerisinde hareket eden basın meslek ilkelerine ve meslek etiğine bağlı tüm basın çalışanlarımızın 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyorum. Aynı zamanda bugün Miraç Kandili, herkesin Miraç Kandili’ni de tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Yrd. Doç. Dr. Barış Yılmaz ise bu tarz eğitimleri önemsediklerini söyledi. Yılmaz, “Özellikle yerel basın ve iletişim fakültesinin işbirliği yapması bizler için çok önemli. Ayrıca öğrencilerimizin, yerel basında çalışan ağabeyleriyle ve ablalarıyla buluşmaları anlamında son derece faydalı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bugünün özel bir anlamı var, 3 Mayıs, Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kutlanıyor. Belgelerin böyle bir günde veriliyor olması ayrıca önemli. Nihat beyin belirttiği gibi en büyük sorunlardan bir tanesi de basının maddi özgürlüğü. Maddi güvencelerinin çok fazla olmaması bu konuda özellikle çalışmalar yapılması son derece önemlidir. İletişim fakültesi akademisyenler olarak bu konularla ilgili de ilerleyen dönemlerde çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Hem bizim öğrencilerimizin ilerde sahip olacakları bu mesleği hakkında hem de sizlerin şu anda yürüttüğü meslek adına hem maddi özgürlük hem de güvencelerin bir an önce sağlanmasını canı gönülden arzu ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak : İha

BASIN MENSUPLARI, KATILIM BELGESİ ALDI. (ZEYNEP IRMAK GÜRŞEN/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız