SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Basın Özgürlüğü Hedef Alındı'

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:42:42
'Basın Özgürlüğü Hedef Alındı'
A- A+ PAYLAŞ

Evinin önünde 4 kişinin saldırısına uğrayan Gazeteci Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı kınayan, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, “Bu çirkin saldırı basın özgürlüğünü hedef almıştır, kınıyoruz” dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi Haydar Karaduman yaptığı açıklamada; “Gazeteci Ahmet Hakan'a yönelik saldırı, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünü hedef aldığı açıktır. Bu nedenle meslektaşımıza geçmiş olsun diliyoruz. Bu saldırı, aynı zamanda basın özgürlüğünü hedef aldığı için İçişleri Bakanlığı’nı görevini yapmaya ve saldırıyı yapanlar hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını bekliyoruz. Basın özgürlüğü, sadece basın kuruluşlarının ya da gazetecilerin özgürlüğü demek değildir. Bu bağlamda basın özgürlüğü, halkın haber alma özgürlüğüdür ve demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Basın mensuplarına yönelik saldırılar da halkın haber alma özgürlüğüne yönelik saldırılardır. Meslektaşlarımızın yazdıkları yazılar, yorumlar ve haberler nedeniyle saldırıya uğraması asla kabul edilemez. Bu tür saldırılar, basın mensuplarını ve bağlı kuruluşlarını yıldırmaz, aksine daha da birleştirir. Bu saldırılar hiç kimseye de bir şey kazandırmaz. Halkın haber alması için kamu görevi gören basın mensuplarına yönelik her türlü şiddet, baskı ve tehditleri kınayarak, Ahmet Hakan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı. 

MGTC'den Kınama

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'ın evinin önünde uğradığı saldırının ardından yazılı bir açıklama yapan Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti (MGTC) Başkanı Mikail Pelit, “Son aylarda gerek siyasilerin gerekse bir grup medyanın hedef göstermesiyle Hürriyet gazetesi hedef haline gelmiştir. Dün gece karalık güçlerin Ahmet Hakan’ın nezdinde medyaya saldırmalarını şiddetle ve nefretle kınıyoruz” dedi. 

Pelit, “Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Hakan’a yapılan saldırı, son dönemde medyaya karşı tahrikin bir sonucu olduğunu biliyoruz. Özellikle son aylarda gerek siyasilerin gerekse bir grup medyanın hedef göstermesiyle Hürriyet gazetesi hedef haline gelmiştir. Dün gece karalık güçlerin Ahmet Hakan’ın nezdinde medyaya saldırmalarını şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Basın üzerinden uygulanmaya çalışılan baskı ve şiddeti mazur göstermeye çalışanlar unutmasınlar ki bir gün bu şiddet kendilerine de dönecektir. Saldırıyı gerçekleştiren karanlık kişilerin tüm bağlantılarının araştırılmasının ve kamuoyuyla açıklanmasını bekliyoruz. Siyasi iktidarın bu saatten sonra üzerine görev ve sorumluluğun hassasiyetle yerine getirmemesini bekliyoruz. Tüm kesimlerden, Ahmet Hakan ve medyaya yapılan saldırıyı yüksek sesle kınamalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız