SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Basın Vatandaşın Sesidir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:14:13
A- A+ PAYLAŞ

Vali Vasip Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, basın mensuplarının Gazeteciler Günü'nü kutladı. 

Vali'nin mesajı şöyle:

"Anayasa da teminat altına alınan toplumun haber alma hakkının kullanılması ve kamu oyunun doğru bilgilendirilmesinde basın çalışanlarımız çok önemli fonksiyon icra etmektedir.

Görevlerini ifa ederken karşılaştıkları tüm olumsuz şartlara rağmen tarafsızlık, objektiflik ve hakkaniyet anlayışından taviz vermeden büyük bir özveriyle çalışan değerli basın çalışanlarının “10 Ocak  Gazeteciler Günü”nü gönülden kutluyor, aileleri ve çalıştıkları basın kurumları ile birlikte başarı, huzur ve mutluluklarla dolu bir yayın hayatı diliyorum". 

MİLLETVEKİLİ ÖZ

AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz, şu mesajı yayınladı:

"Memleketimize hizmet için var olan önemli kurumlardan birisi de basın camiasıdır.

Siyasetle birlikte ve kimi zaman etkin bir denetim mekanizması olarak görev yapan, kimi zaman işbirliği ve katkıları ile ülke kalkınmasına katkı sağlayan basın çalışanları ile vardır. Basın dediğimizde, gazetesi, televizyonu, radyosu, şimdi internet medyası ile bir bütündür. Ama bunların hepsinin temel taşı gazetecidir.

Ülkenin meseleleri farklı görüşler de ortaya konularak kamuoyu önünde tartışılabilmektedir. Bunlar, şüphesiz demokrasimizi daha üst seviyelere taşıyacak faktörlerdir.

Basının görevlerini yapabilmesinin temel şartı, basın özgürlüğünün sağlanmasıdır.

Demokrasimiz geliştikçe, basın özgürlüğü konusundaki sıkıntılar da ortadan kalkmaktadır. Bu biraz da kültür ve mesleki duyarlılık meselesidir. Basın özgürlüğünün önündeki en önemli engel mesleği suistimal eden, gazetecilik kimliğini paravan olarak kullanan gazetecilik dışından bazı mihraklardır. Gazeteci meslek etiğine riayet ettiği ve tarafsızlığını koruduğu sürece özgür ortam korunur. Bu sınırlar aşıldığında bazı sorunlar ortaya çıkmaya başlar.

Doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerlerdir. Türk basınının çalışmalarını, bu değerlere bağlılıkla devam ettireceğine inanıyorum.

Türkiye'nin en ileri demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları standartlarına ulaşması için çalışıyoruz. Türk basını da, bu çabalara her zaman katkı sağlamış ve sağlamaya devam edeceğine inanıyorum.

Ak Parti iktidarı olarak, bugüne kadar bu anlayışla hareket ettik; demokrasimizin standartlarının yükselmesi ve basın mensuplarımızın daha özgür bir ortamda mesleklerini icra edebilmeleri için yoğun gayretler gösterdik.

Medya mensupları ve yöneticileriyle bir araya gelerek, basın özgürlüğü konusunda atılması gereken adımları demokratik bir ortamda tartışmaya, ele almaya özen gösterdik. Bundan sonra da, aynı hassasiyeti göstermeye, hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi yönünde adımlar atmaya devam edeceğiz.

Türk basınının gelişmesinde en önemli payı basın çalışanlarına aittir.  Mesleklerinin gereğini yerine getirmek için fedakarca görev yaptıklarını görüyoruz.

Basın çalışanlarının, Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, hak ettikleri hayat standardına, ekonomik ve sosyal imkanlara kavuşmasını diliyorum.

Bu vesileyle, görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını saygıyla anıyorum."

MİLLETVEKİLİ AKIN..

AKP Milletvekili Cemal Akın şu mesajı yayınladı:

"Basın, ülkemizde ve dünyada demokrasinin temel ve vazgeçilmez unsurları arasında yer almaktadır. Kurumlarla bireyler arasında da bilgi akışını sağlayan bir köprü görevini üstlenmektedir. Çok zor şartlar altında mesai mefhumu gözetmeksizin, her türlü güçlüğe göğüs gererek çalışan değerli basın mensuplarımızın, ülkemizin demokratik gelişimine ve güçlenen değerlerine katkısı büyüktür.

Bu düşüncelerle, basın mensuplarımızın doğru, tarafsız, ilkeli, özel hayata saygılı ve bilinçli bir gazetecilik anlayışıyla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım."

MİLLETVEKİLİ ŞAHİN..

AKP Milletvekili Mustafa Şahin ise yayınladığı mesajında, "Basın mensuplarımızın çalışma şartlarının, günümüz ihtiyaçlarına göre iyileştirilmesi, hükümet olarak önceliklerimiz arasında yer almaya devam edecektir" dedi. 

"Özgür, objektif ve çok sesli basın, ileri demokrasinin ayrılmaz bir parçasıdır. Dünyada meydana gelen hızlı değişimlerin anında öğrenilmesi hususunda medyanın çok önemli bir görev üstlendiğini biliyoruz. Çağımızın en önemli mesleklerinden biri olan gazetecilik mesleğinin; haberlerin doğru, tarafsız ve nesnel bir şekilde ortaya konulmasıyla, toplumun bilgilenmesinde, bilinçlenmesinde ve toplumsal barış, huzur, güven ortamının güçlenmesinde önemli katkıları olmaktadır" diyen Şahin, daha sonra şunları kaydetti: 

"Ülkemizde, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe sokulan 212 sayılı yasa ile gazetecilerin sorunlarına çözüm bulunmak istenmiştir. Bu yasanın önemini kamuoyuna da mal etmek isteyen gazetecilerimiz, her 10 Ocak'ı 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kutlamaktadırlar. AK Parti iktidarları döneminde demokrasimizin işlemesi ve kökleşmesinde hayati sorumluluk üstlenen basın mensuplarımızın, görevlerini daha verimli şekilde yerine getirebilmelerine büyük önem verildiğini görmekteyiz. Basın mensuplarımızın çalışma şartlarının, günümüz ihtiyaçlarına göre iyileştirilmesi, hükümet olarak önceliklerimiz arasında yer almaya devam edecektir. Gazeteciliği zor şartlar altında icra eden basın çalışanlarımızın haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girişinin yıldönümü olan Çalışan Gazeteciler Günü'nü, en içten dileklerimle kutlarım."

BELEDİYE BAŞKANI

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır de"Basın, kamu yöneticileri ile vatandaşların adeta gözü, kulağı ve sesi durumundadır” dedi. 

Belediye Başkanı Ahmet Çakır,  basın mensuplarının Gazeteciler Günü'nü kutladı. Basın mensuplarının vatandaşların haber alma hakkını ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirme gibi önemli bir görev üstlendiklerini kaydeden Başkan Çakır, “Vatandaşlar ile kurumlar arasında bir köprü vazifesi gören, insanlara haber ve bilgi akışı sağlayan basın, çok önemli bir işlevi yerine getirmektedir. Basın, kamu yöneticileri ile vatandaşların adeta gözü, kulağı ve sesi durumundadır.

Mesai mefhumu gözetmeksizin halkın haber alma hakkını ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirme gibi önemli bir görevi üstlenen basın mensupları, sadece bulundukları şehir ve ülkeye değil, internet aracılığı ile de tüm dünyaya bilgi ve haber ulaştırmaktadırlar.

Zor şartlar altında görev yaparak, insanların haber alma hakkını sağlayan bütün basın mensubu arkadaşlarıma Malatya'mıza yaptıkları katkı ve hizmetlerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyor, Gazeteciler Günü'nü kutluyorum” dedi.

Bu arada, Malatya Belediyesi, Malatya Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla 'Basının Sorunları' konulu bir panel düzenleyecek. 10 Ocak Perşembe günü saat 19.00'da İl Özel İdare Salonu'nda gerçekleştirilecek panele, konuşmacı olarak Hürriyet Gazetesi yazarı Vahap Munyar, Star Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç ile Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Kemal Deniz katılacak.

EMNİYET MÜDÜRÜ..

Malatya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün de, “Basın, toplumun bilgilenmesinde ve bilinçlenmesinde, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli bir paya sahiptir” dedi. 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada gazetecilerin gününü kutlayan İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, “Basın farklı görüş ve düşünceleri doğru, tarafsız, objektif bir şekilde ortaya koyarak, toplumun bilgilenmesinde ve bilinçlenmesinde, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli bir paya sahiptir. Her an her yerde, toplumun gözü, kulağı ve sesi olma özelliğini başarıyla yerine getiren, çağdaş dünyada iletişimin en etkili kanalı olan basın, görevini ifa ederken polislerin her zaman en büyük destekçisi olmuştur” ifadelerini kullandı.

Aygün, “Kamuoyunun sesi ve toplumun nabzı olan, yürütülen hizmetlerin halkımıza ulaştırılmasında ciddi görevler üstlenen değerli basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, zor şartlar altında ve basın ilkeleri doğrultusunda sürdürdükleri fedakar çalışmalarında başarılarının devamını diler, saygılar sunarım” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız