SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Basına Bilgi Genelgesi

A- A+ PAYLAŞ

Vali Halil İbrahim Daşöz'ün göreve başladıktan sonraki ikinci genelgesi, kamu kurum ve kuruluşlarının basınla ilişkileri konusunda oldu.

İlk genelgesi, ildeki tüm kamu kurum ve kuruluş amirlerinin tatil günleri dahil telefonlarını 24 saat süreyle açık tutmaları konusunda olan Vali Daşöz'ün, basına bilgi verilmesine ilişkin düzenlemeyi içeren ikinci genelgesi şöyle:

"Kamu hizmetleri hakkında, halkın ve basının düzenli ve sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmesini temin etmek üzere 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 15.maddesince aşağıdaki kararlar alınmıştır.

1. Kamu kurum ve kuruluşları, faaliyetlerine ilişkin bilgileri bülten şeklinde hazırlayarak her gün saat 10.00’a kadar Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne ulaştıracaklardır.

2. Kaymakamlar, Bakanlık ve Genel Müdürlüklerin Bölge Müdürleri, İl Müdürleri ve diğer birimlerinin en üst kurum amirleri ile Hastane Başhekimleri kendi sorumluluk alanına giren kamu hizmetleri ile ilgili basına bilgi verebileceklerdir. Ancak; bu yetkililer açıklamalarını kendi görevleriyle ilgili hizmetlerle sınırlı tutacak, başka kurumları bağlayıcı, siyasi tartışma yaratıcı v.b. açıklamalardan kaçınacaklardır.

3. Bunlar dışında kalan kamu görevlileri Valilikten izin almadan basına bilgi vermeyeceklerdir.

4. Bakanlıkları ve Genel Müdürlükleri tarafından özel izin verilmiş kurumlar faaliyetlerini aynı şekilde duyurmaya devam edeceklerdir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız