SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Basına da Yer Ayıracaklarmış!

A- A+ PAYLAŞ

Kentsel Dönüşüm adı altında imar düzenlemesi yapılacak olan Beydağı Bölgesi'ne basın mensuplarını götüren Belediye Başkanı Cemal Akın, bu alanda basın kuruluşlarının sahip ve çalışanlarına da yer tahsis edileceği açıklamalarına, Gazeteciler Cemiyeti yöneticilerinden de destek geldi. Belediyenin, başka meslek kuruluşlarının üyeleri için de bu alanda yer tahsis edip etmeyeceği merak konusu oldu.

BELEDİYENİN BÜLTENİ..
Belediye Başkanının Beydağı'nda imara açılacak alana bazı basın mensuplarını götürüp gezdirmesine ilişkin Belediye Bülteni şöyle:

"60 bin dönüm civarındaki bir alanın imara açılacağı Beydağı eteklerinde çalışmalar son aşamaya gelirken, Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri ve 50 dolayında basın mensubu ile birlikte bu bölgede incelemelerde bulundu.

Basın Kuruluşları Sahipleri ile Çalışanlarına Yer Ayrılacak…

7 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00’de düzenlenen inceleme gezisinde, basın kuruluşları sahipleri ile çalışanları için bir yer tahsis edilmesi noktasında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın burada yaptığı konuşmada, Nisan ayında Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi tarafından kendisine verilen ödülün; Kentsel Dönüşüm Projesi ve İmar Düzenleme Çalışmalarından dolayı verildiğini hatırlatarak, Beydağı eteklerinin imara açılmasıyla birlikte Banazı tarafından 50 metre genişliğinde bir Çevre Yolunun açılacağını, ayrıca TOKİ konutlarının yanında da yine 50 metre genişliğinde bir yol açılacağını söyledi.

Basın kuruluşları sahipleri ile çalışanlarının konut edinmeleri için daha önce konuştuklarını, yer belirlemek için bu geziyi düzenlediklerini belirten Başkan Akın, “Sizlerin ittifakla karar verdiğiniz yeri biz, sizlere ayırmak suretiyle işlemleri yapacağız. Böylece sizlerin Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nde sözkonusu bu yerin devrini almanız mümkün olacaktır” dedi.

Basın kuruluşları sahipleri ile çalışanlarının huzur içerisinde çalışmaları gerekliliğinin altını çizen Başkan Akın, “Özellikle basın emekçilerinin mesken sahibi olmaları hususunda büyük gayret içerisindeyiz. Basın mensuplarının, huzur içerisinde çalışabilecekleri ortamların olması gerekmektedir. İnşallah bu hizmetlerimizden sonra arkadaşlarımız daha bir şevk ve heyecanla hizmetlerini yürüteceklerdir. Hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Kemal Deniz, Malatya’nın 80 yıldan beri tek merkezli bir kent durumunda olduğunu belirterek, Malatya insanının bu sıkıntılı ortamdan kurtulmak için çareler aradığını söyledi.

Malatya’nın bu tek merkezli durumdan kurtulması için Belediye Başkanı H.Cemal Akın döneminde Beydağı’nın imara açılması ile birlikte Malatya’nın nefesleneceğini belirten Deniz, “Malatya’ya daha güzel, bol oksijenli bir bölgede yaşama imkanı sağlayacaktır. İnşallah yapılacak planlamayla modern, imarı düzgün olan bir kente sahip olacağımız yönünde inancımız vardır.

Uzun yıldan beri Beydağı’ndaki basın sitesi, basın çalışanlarına konut edindirme ve aynı zamanda basın kuruluşlarımızın işyerleri olacak mekanların düzenli bir şekilde yapılması için bir çalışma yürütülmekteydi. Bu çalışmanın sonuçlandığını görüyoruz. Başkanımız bugün basın çalışanlarına düşündükleri bölgeyi gösterecekler. Ve orayı sanıyorum planlamada basın sitesi veya basın konutları şeklinde planlayacaklar” dedi.

Yapılan bu çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı H.Cemal Akın’a teşekkür eden Kemal Deniz, sözkonusu bu alanın bedelsiz olmayacağını, Cemiyet olarak organize edecekleri bir çalışmayla basın kuruluşları sahibi ve çalışanlarının ev sahibi olmalarını sağlayacaklarını belirterek, “İlk defa bir Belediye Başkanı olarak, basın çalışanlarının konut edinmesi noktasında gayret göstermiştir. Ben bütün gazeteci arkadaşlarım adına sayın başkanıma teşekkür ediyorum. İnşallah kısa zaman içerisinde Malatya’daki gazete, televizyon ve radyo sahipleri yanlarında çalıştırdıkları basın emekçisi arkadaşlara yardımcı olarak onların konut sahibi olmalarını sağlayacaktır. Burada tekrar ilgililere ve sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Beydağı’nda yapılan imar çalışmasının Kentsel Dönüşüm Projesi diye adlandırıldığını belirten Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, kendisinin bunu Kentsel Dönüşüm Projesi olarak görmediğini, bunun bir yenilenme hareketi olduğunu söyledi. Gaziantep, Mersin, Adana, Kayseri gibi illerde bu yenilenme hareketinin 80’li yıllarda başladığını, oysa Malatya’da 20 yıl sonra başladığını belirterek, “Burada Malatya’nın tarihine çok önemli not düşüyoruz. Malatya kamuoyu adına Belediye Başkanımız H.Cemal Akın’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.."

BASINA YER TAHSİSİ KONUSU..
Beydağı'nda basın mensuplarının konut sahibi olabilmeleri için yer tahsis edileceği yolundaki açıklamaların, basınla iyi ilişkiler kurma ve imar çalışmalarına destek sağlama çabalarından kaynaklandığı ifade ediliyor.

Bilindiği gibi, imarla ilgili tartışılan çalışmalar yapan eski belediye başkanı Münir Erkal döneminde de, Çöşnük'te değerli bir arsa basın için tahsis edilmiş, "Basın Kompleksi" yapılacağı ifade edilen bu alana 15 yıldır herhangi bir çalışma yapılmadığı gibi, bu tahsis eleştirilere neden olmuş, "Bir kamu kuruluşu basına niye böylesine tahsislerle iyi ilişkiler kurmak ister?" soruları sorulmuştu.

Çöşnük'teki arsa 1994 yerel seçimlerinden önce tahsis edilirken, Beydağı'ndaki konunun da 2009 yerel seçimlerine aylar kala gündeme getirilmesi ayrıca dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız