SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başına ''Gençlik'' de Eklendi

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nin adını "11. Kültür ve Sanat Festivali" olarak açıkladığı etkinliğin başına bir de "Gençlik" eklendi.

Bu yıldan itibaren "11. Kültür ve Sanat Festivali" adıyla organize edileceği daha önce açıklanan İnönü Üniversitesi'nde 18-21 Mayıs tarihleri arasındaki etkinlikler, son anda "11. Gençlik, Kültür ve Sanat Festivali" adını aldı.

Daha önceki yıllarda çeşitli adlarla kutlanan festivalin açılışı dolayısıyla, ilk tören kampüsteki Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Buradaki törene rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, yardımcıları, dekanlar, yüksek okul ve enstitü müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Çelenk sunma ve saygı duruşunun ardından konuşan rektör Hilmioğlu, "Bu yıl yaptığımız ilk değişiklik isim değişikliği oldu. Daha önceki yıllarda Gençlik Şöleni ya da Bahar Şenliği olan etkinliğin ismini biz Gençlik Kültür ve Sanat Festivali olarak düzenledik. Çünkü içerisinde eğlencenin dışında etkinlikler de var. Bundan böyle bu şekilde anılmasını istiyoruz. Bahar Şenliği ya da Gençlik Şöleni adıyla, bundan önce birkaç pop sanatçısının gelerek konser yaptığı etkinlik değil, çünkü."dedi.

Rektör, etkinliğin sanatçı seçimi ile kültürel etkinlikleri, söyleşilerin daha çok öğrenciler arasında yapılan ankette ortaya çıkan isimler üzerinde yoğunlaştırdıklarını da kaydetti.

Rektör Hilmioğlu, kampüsteki etkinliklerin üniversite camiası dışından da izlenebileceğini, ancak girişteki denetimlerin sıkılaştırıldığını bildirdi.

Daha sonra Kongre ve Kültür Merkezi önündeki Halk Oyunları Ekibi gösterisi izlendi.

Ardından Öğretim Elemanları Resim Sergisi gezildi, Hulki Cevizoğlu söyleşisi,Basketbol Paneli ile Ataol Behramoğlu söyleşileri gerçekleştirildi. Akşam da Kıbrıs Meydanı'nda konser düzenlendi.

Etkinliğin, ikinci gününden itibarenki programı da şöyle:

• 19 Mayıs Perşembe:
-14.00 Gençlik Koşusu (Mediko Sosyal Üstü)
-14.00 Sunay AKIN- Söyleşi (KKM)
-18.00 Müzik Topluluğu- Kıbrıs Meydanı
-19.30 Fener Alayı- Rektörlük Önü
-21.30 Funda ARAR Konseri- Kıbrıs Meydanı

• 20 Mayıs Cuma:
-11.00 THM Grubu (KKM)
-13.30 Ahmet Selçuk İLKAN Şiir Dinletisi (KKM)
-16.00 Sahne Sanatları Topluluğu (KKM)
-18.00 Yakınca MYO Defile (KKM)
-18.30 Müzik Topluluğu- Kıbrıs Meydanı
-19.15 Tiyatro Topluluğu- (KKM)
-21.00 Candan ERÇETİN Konseri- Kıbrıs Meydanı

• 21 Mayıs Cumartesi:
-10.00-20.00 Kareoke&Dj, Mikodo&Sürpriz Aktiviteler-Kıbrıs Meydanı
-20.00 Cem KÖKSAL Konseri- Kıbrıs Meydanı
-21.15 Pamela SPENCE Konseri- Kıbrıs Meydanı
-22.30 KARGO Konseri- Kıbrıs Meydanı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız